Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/11/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος, εισαγωγικός βραχίονας από την Reed.

Νέος, εισαγωγικός βραχίονας από την Reed.
2020/09/24, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε στις αρχές του Φθινοπώρου τον 1Η, έναν ακτινικό βραχίονα σε εισαγωγή κατηγορία τιμής, τον πρώτο της εταιρίας που χρησιμοποιεί ανθρακονήματα ως βασικό υλικό για την κατασκευή του στελέχους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει η ίδια η εταιρία, η Reed πραγματοποίησε έρευνα γύρω από τους τρόπους με τους οποίους οι ακουστικές ιδιότητες των ανθρακονημάτων μπορούν να προσεγγίσουν αυτές του ξύλου και η λύση στην οποία κατέληξαν περιλαμβάνει την χρήση μαλακού ξύλου για την απόσβεση των συντονισμών του στελέχους με το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από αυτό που προκύπτει από την χρήση “σκέτων” ανθρακονημάτων.
Ο 1H βασίζεται σε καρντανική ανάρτηση με κεραμικά έδρανα και προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης του αζιμουθίου, αλλαγής του headshell και ρύθμισης του VTA. Το ύψος του βραχίονα είναι ρυθμιζόμενο μεταξύ 28 και 48 χιλιοστών, αλλά η Reed αναφέρει ότι με τον κατάλληλο προσαρμογέα ο 1H μπορεί να τοποθετηθεί στα περισσότερα πλατό της αγοράς.
Η ηλεκτρική σύνδεση της κεφαλής γίνεται είτε μέσω του κλασικού 5-pin mini DIN, είτε μέσω καλωδίων Firewire 37. Η ρύθμιση της δύναμης αντιολίσθησης είναι μαγνητική και ο βραχίονας θα είναι διαθέσιμος σε τρία ενεργά μήκη (9,5, 10,5 και 12 ίντσες), με την ενεργό μάζα να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 18 γραμμαρίων, ανάλογα με το μήκος του στελέχους.

info: Chameleon Audio, τηλ.: 213-027.7796, http://www.chameleon-audio.com/, https://www.reed.lt/