Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 07/12/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Q Acoustics παρουσίασε τα πρώτα της ενεργά ηχεία.

Η Q Acoustics παρουσίασε τα πρώτα της ενεργά ηχεία.
2020/10/07, [δ.τ.]

Ένα μοντέλο βάσης, το Q Active 200, και ένα μοντέλο δαπέδου, το Q Active 400, είναι τα δύο πρώτα ηχεία της Q Acoustics τα οποία βασίζονται σε ενεργό αρχιτεκτονική. Ο προφανής στόχος της εταιρίας είναι ο χρήστης που έχει απαιτήσεις ποιότητας και θέλει να παρακάμψει τον ενισχυτή στο σύστημά του. Τα νέα ηχεία συνοδεύονται από ένα ειδικά σχεδιασμένο hub, μέσω του οποίου μπορούν να συνδεθούν όλες οι διαθέσιμες συμβατικές πηγές, ακόμη και πλατό, αλλά και πόροι μέσω του οικιακού δικτύου, είτε με ασύρματη (Wi-Fi), είτε με ενσύρματη (Ethernet) σύνδεση. Το σύστημα, όπως παραδίδεται, υποστηρίζει συνδέσεις Bluetooth, AirPlay 2, Roon και Spotify Connect και μπορεί να δώσει πρόσβαση σε όλες τις δημοφιλείς δικτυακές υπηρεσίες streaming. O έλεγχος γίνεται, εννοείται, μέσω app.
Τα ηχεία συνδέονται με το hub ασύρματα, με την σύνδεση να επιτρέπει την μετάδοση stream υψηλής ανάλυσης (24/96). Το hub μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 32/192 και πραγματοποιεί το σχετικό downsampling.
Τα ίδια τα ηχεία έχουν αρκετό ενδιαφέρον καθώς βασίζονται σε ένα ζευγάρι μονάδων BRM (Balanced Mode Radiator) με διάμετρο 2.25 ιντσών για την απόδοση των υψηλών/μεσαίων συχνοτήτων. Τα μεγάφωνα BRM δεν χρησιμοποιούν την κλασική αρχιτεκτονική η οποία απαιτεί την ύπαρξη ενός άκαμπτου διαφράγματος (κώνου ή θόλου) αλλά σε ένα διάφραγμα το οποίο κάμπτεται με πολύ πιο σύνθετο τρόπο. Οι φίλοι των BRM αναγνωρίζουν σε αυτά το πλεονέκτημα της ευρείας απόκρισης και της καλύτερα ελεγχόμενης κατευθυντικότητας.
Τα δύο νέα ηχεία της Q βασίζονται σε ένα (Q200) και δύο (Q400) γούφερ 4,5 ιντσών με ανάρτηση μεγάλης διαδρομής για την απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων, τοποθετημένα στην πίσω πλευρά της καμπίνας. Και στα δύο μοντέλα, η ακτινοβολία του γούφερ ελέγχεται από έναν διαχύτη. Κάθε μεγάφωνο οδηγείται από τον δικό του ενισχυτή, τάξης D, γεγονός που σημαίνει ότι τα Q200 διαθέτουν συνολικά έξι ενισχυτές με συνολική ισχύ 280W (και για τα δύο ηχεία), ενώ τα Q400 οκτώ ενισχυτές με συνολική ισχύ 440W.
Τα νέα ηχεία θα είναι διαθέσιμα σε μαύρο και λευκό ματ χρώμα.

info: WaveMotion, τηλ.: 210-924.4505, https://www.wavemotion.gr/, https://www.qacoustics.co.uk/