Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/12/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος προενισχυτής phono από την Pro-Ject Audio.

Νέος προενισχυτής phono από την Pro-Ject Audio.
2020/12/01, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα τις λεπτομέρειες για τον Phono Box RS2, τον κορυφαίο του, μέχρι σήμερα, προενισχυτή phono, ο οποίος φαίνεται να συνδυάζει δυνατότητες, ποιότητα ήχου και λογική τιμή.
Η σειρά Box-Design στην οποία ανήκει ο νέος προενισχυτής, έχει γράψει την δική της ιστορία εδώ και είκοσι χρόνια, με αρκετές συσκευές του είδους και, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, η εταιρία αισθάνεται πλέον ώριμη να παρουσιάσει μια ναυαρχίδα στην σειρά, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της.
Ο Phono Box RS2 κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Pro-Ject στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βασίζεται σε dual mono αρχιτεκτονική και σε fully balanced κύκλωμα με διακριτούς ημιαγωγούς. Η εταιρία αναφέρει ότι δεν χρησιμοποιεί σε κανένα σημείο του κυκλώματος τελεστικούς ενισχυτές με την μορφή ολοκληρωμένων, ενώ η αποέμφαση εφαρμόζεται με παθητικά δικτυώματα.
Ο προενισχυτής διαθέτει ρυθμιζόμενο κέρδος σε οκτώ βήματα (από τα 40 μέχρι τα 70dB), ώστε να μπορεί να υποστηρίξει κεφαλές κινητού πηνίου και κινητού μαγνήτη, δυνατότητα επιλογής της καμπύλης αποέμφασης μεταξύ RIAA και Decca, δυνατότητα επιλογής φορτίου για τις κεφαλές κινητού πηνίου (σε έξι βήματα, 10Ω-1kΩ) και δυνατότητα επιλογής χωρητικότητας εισόδου για τις κεφαλές κινητού μαγνήτη (σε οκτώ βήματα, 50-400pF). Αρκετά ασυνήθιστη είναι η δυνατότητα ρύθμισης της ισορροπίας των καναλιών, μέσω ενός ρυθμιστικού που επιτρέπει αλλαγές στο διάστημα ±2dB κάτι που είναι χρήσιμο, πάντως, καθώς οι περισσότερες κεφαλές έχουν σχετικώς μέτρια ισορροπία.
Από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του single ended και balanced είσοδο και έξοδο.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, http://www.orpheusaudio.gr/, http://www.project-audio.com/