Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/03/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Διαθέσιμη η σειρά Legend της Polk Audio.

Διαθέσιμη η σειρά Legend της Polk Audio.
2019/09/06, [δ.τ.]

Η νέα κορυφαία σειρά Legend της Polk Audio, η οποία παρουσιάστηκε στις αρχές του περασμένου Φθινοπώρου είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά, περιλαμβανόμενου και του κορυφαίου L800 το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία SDA.
Η σειρά αποτελείται από πέντε συνολικά μοντέλα, δύο δαπέδου (L600, L800), δύο βάσης (L100, L200) και ένα κεντρικό (L400). Όλα τα ηχεία βασίζονται στο νέο τουίτερ ίντσας Pinnacle, ένα Ring Radiator που σχεδίασε η εταιρία, και σε μιντ/γούφερ με τον νέο κώνο Turbine το προφίλ του οποίου εξασφαλίζει καλύτερα χαρακτηριστικά ακαμψίας και απόσβεσης. Το bass reflex των ηχείων δαπέδου χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Powerport (ακτινοβολία προς το δάπεδο μέσω ενός διαχύτη) και η εταιρία προσφέρει προαιρετικά ένα άρθρωμα το οποίο τοποθετείται στην κορυφή των ηχείων ώστε αυτά να μπορούν να αναπαράγουν κανάλια ύψους σε συστήματα συμβατά με Dolby Atmos.
Το κορυφαίο Legend L800 βασίζεται στην δουλειά του ίδιου του Polk (στα μέσα της δεκαετίας του 90) η οποία χρησιοποιούσε συστοιχίες συμπληρωματικών μεγαφώνων σε κάθε ηχείο ώστε να ελαχιστοποιείται το φαινόμενο Interaural Crosstalk, η επίδραση δηλαδή της ακτινοβολίας του ενός ηχείου στο “αντίθετο” αυτί του ακροατή. Η εταιρία ονόμαζε, τότε, την λύση της SDA (Stereo Dimensional Array) και το L800 χρησιμοποιεί μια εξέλιξή της, την SDA PRO. Η PRO, περιλαμβάνει δύο μεγάφωνα (ένα τουίτερ και ένα μιντ ακόμη, δηλαδή) αντί ενός, ώστε η διόρθωση να καλύπτει μεγαλύτερο εύρος και χρησιμοποιεί μια ειδικά σχεδιασμένη μπάφλα που διατηρεί τα, συνολικά, δύο τουίτερ και δύο μιντ του ηχείου υπό συγκεκριμένη γωνία, ώστε να μειώνεται το πλάτος της καμπίνας και η απόδοση του σήματος διόρθωσης να είναι μεγαλύτερη. Το L800 είναι ένα ηχείο τριών δρόμων, με δύο γούφερ 10 ιντσών.

info: Κινοτεχνική, τηλ.: 210-960.1071-2, http://www.kinotechniki.gr/, https://www.polkaudio.com/