Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/12/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


LX MkII: Νέα έκδοση στην οικονομική σειρά της Mission.

LX MkII: Νέα έκδοση στην οικονομική σειρά της Mission.
2020/08/30, [δ.τ.]

Η Mission παρουσίασε την δεύτερη έκδοση της δημοφιλούς σειράς LX, με μοντέλα τα οποία βασίζονται σε τεχνολογίες που έχουν “κατέβει” από την μεγαλύτερη σειρά QX, περιλαμβάνοντας μια σειρά από βελτιώσεις τόσο στα μεγάφωνα και τα φίλτρα όσο και στην ίδια την καμπίνα.
Εκτός από τις βελτιώσεις στο επίπεδο της κατασκευής, η νέα σειρά είναι μεγαλύτερη περιλαμβάνοντας εννέα μοντέλα, σε σχέση με τα έξι της αρχικής έκδοσης, με τρία μοντέλα βάσης, τρία δαπέδου, δύο κεντρικά και ένα ηχείο για περιφερειακά κανάλια, το οποίο, εναλλακτικά, μπορεί να τοποθετηθεί στην κορυφή των ηχείων δαπέδου, ώστε να χρησιμοποιείται και για τα κανάλια ύψους.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τα μοντέλα της σειράς LX MkΙΙ χρησιμοποιούν ένα νέο τουίτερ με μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου και θόλο από ύφασμα (microfiber) 25 χιλιοστών, το οποίο είναι πολύ γρήγορο. Καινούρια (μια νέα έκδοση του DiaDrive) είναι και τα μιντ/γούφερ τα οποία δεν διαθέτουν το συμβατικό dust cap αλλά ένα κοίλο διάφραγμα το οποίο οδηγείται από μια δευτερεύουσα δομή που είναι συνδεδεμένη με το πηνίο φωνής. Απευθείας από την σειρά QX προέρχεται η ανάρτηση των γούφερ, με την χαρακτηριστική μορφή χτένας η οποία μειώνει, όπως αναφέρει η Mission, τις περιθλάσεις. Παρόμοια προσέγγιση ακολουθείται και στο τουίτερ.
Τα φίλτρα διαχωρισμού των ηχείων είναι Linkwitz-Riley τέταρτης τάξης (24db/oct) και η εταιρία χρησιμοποιεί σε γενικές γραμμές την αγαπημένη της αρχιτεκτονική IDG (Inverted Drive Geometry) με το τουίτερ τοποθετημένο κάτω από το μιντ/γούφερ, με τα μοντέλα δαπέδου να αποτελούν έναν συνδυασμό IDG και συστοιχίας D' Appolito. Το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς είναι τρίδρομο με αρχιτεκτονική IDG μεταξύ τουίτερ και μιντ.
Όλα τα μοντέλα της σειράς είναι διαθέσιμα σε μαύρο και λευκό ματ χρώμα καθώς επίσης και σε φινίρισμα καρυδιάς.

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, https://www.ultimateaudio.gr/, https://www.mission.co.uk/