Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 10/02/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέο “Classic” από την JBL: Το δίδρομο L82.

Νέο “Classic” από την JBL: Το δίδρομο L82.
2020/01/06, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής, προφανώς ενθαρρυμένος από την πορεία του L100 Classic, ανακοίνωσε στις αρχές της χρονιάς μια καινούρια μικρότερη έκδοση, επίσης κατάλληλη για τοποθέτηση σε βάση ή ράφι. Το L82 είναι δύο δρόμων και με αισθητική που παραπέμπει απευθείας στα 70s.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρία, το L82 είναι εμπνευσμένο από το L100 και, εμμέσως, από την επαγγελματική του έκδοση, το 4310, αλλά ακολουθεί, όπως θα περίμενε κανείς, την λογική του L100 Classic, είναι δηλαδή μια σύγχρονη σχεδίαση. Πρόκειται για ένα ηχείο bass reflex με τουίτερ θόλου μίας ίντσας από τιτάνιο το οποίο υποβοηθείται στην ακτινοβολία του από έναν κυματοδηγό και είναι (α λα JBL) ρυθμιζόμενο ως προς την στάθμη του μέσω ενός εξασθενητή τοποθετημένου στην μπάφλα. Οι μεσαίες/χαμηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα μιντ/γούφερ 8 ιντσών με Poly Cone στο χαρακτηριστικό λευκό χρώμα. Το τουίτερ είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί το L100 Classic και το bass reflex είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μειώνει τους αεροδυναμικούς θορύβους.
Η JBL έχει φροντίσει την αισθητική του ηχείου αναλόγως, με το προστατευτικό να είναι το γνωστό αφρώδες Quadrex (μια ακόμη vintage πινελιά) το οποίο διατίθεται σε τρία χρώματα, μαύρο, μπλε και πορτοκαλί. Η καμπίνα είναι φινιρισμένη με φυσικό ξύλο και μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα ή οριζόντια. Τα δύο ηχεία έχουν κατοπτρική συμμετρία.
Ο χρήστης μπορεί να προμηθευτεί (προαιρετικώς) το κατάλληλο σταντ (JS-80) το οποίο φέρνει το ηχείο στην σωστή θέση και κλίση, καθώς και διαφορετικά προστατευτικά. Αναμένεται στην αγορά τον Απρίλιο.