Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/09/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η iFi επεκτείνει την σειρά ZEN με καθαρόαιμο ενισχυτή ακουστικών.


Η iFi επεκτείνει την σειρά ZEN με καθαρόαιμο ενισχυτή ακουστικών.
2020/07/31, [δ.τ.]

Η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα την είσοδο στην αγορά του CAN, ενός ενισχυτή ακουστικών ο οποίος περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα για την συγκεκριμένη λειτουργία, χωρίς να διαθέτει ψηφιακές εισόδους, USB ή ενσωματωμένο DAC.
Ο CAN ακολουθεί, όπως θα περίμενε κανείς, την αισθητική των δύο άλλων συσκευών της σειράς (DAC και Blue), με το χαρακτηριστικά καμπυλωτό μεταλλικό σασί και βασίζεται σε dual mono αρχιτεκτονική και σε ιδέες του John Curl, ο οποίος λειτουργεί αυτή την περίοδο ως σύμβουλος της εταιρίας.
Με βάση τις δημοσιευμένες πληροφορίες, το στάδιο ισχύος είναι μια παραλλαγή αυτού που χρησιμοποιείται στον μεγάλο Pro iCAN τις εταιρίας και βασίζεται σε ένα συμπληρωματικό/balanced κύκλωμα με διπολικούς αγωγούς που οδηγείται από ένα buffer υλοποιημένο με διακριτούς ημιαγωγούς σε τάξη Α. Η ποιότητα κατασκευής του φαίνεται υψηλή με custom τελεστικούς της εταιρίας και υψηλής ποιότητας πυκνωτές της TDK. Οι δυνατότητες οδήγησης είναι σημαντικές καθώς αποδίδει 7.2V (1600mW) σε φορτία 32Ω και μπορεί να ανέβει πάνω από τα 15V σε φορτία 300Ω (750mW), επιδόσεις που αφήνουν υποσχέσεις για σωστή οδήγηση ακόμη και δύστροπων ακουστικών.
Ο χρήστης έχει στην διάθεσή του δύο εξόδους ακουστικών στην πρόσοψη, μια single ended 6.3mm TRS και μια balanced με βύσμα Pentaconn 4.4mm και ένα πλήρες πακέτο αναλογικών εισόδων στην πίσω πλευρά, το οποίο περιλαμβάνει balanced 4.4mm, single ended 3.5mm (TRS) και single ended με RCA. Ο CAN μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως στοιχειώδης προενισχυτής καθώς διαθέτει balanced έξοδο (4.4mm/Pentaconn).
Ο ενισχυτής είναι εξοπλισμένος με επιλογέα κέρδους, ώστε να προσαρμόζεται με κάθε είδος ακουστικού (περιλαμβάνεται και ρύθμιση 0dB για ιδιαίτερα ευαίσθητα IEMs), ρυθμιστικό στάθμης με ποτενσιόμετρο της ToCos, κύκλωμα ενίσχυσης των χαμηλών συχνοτήτων (XBass) καθώς και κύκλωμα cross-feed (3DMatrix), αμφότερα στο αναλογικό πεδίο.
Η τιμή της συσκευής αναμένεται στην περιοχή των €165,-.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 210-3839.399, http://www.audiosoulultra.gr/, https://ifi-audio.com/