Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 03/02/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος φορητός DAC/Ενισχυτής ακουστικών από την iFi.

Νέος φορητός DAC/Ενισχυτής ακουστικών από την iFi.
2020/01/30, [δ.τ.]

Ο hip-dac είναι η πρόταση του γνωστού κατασκευαστή σε όσους θέλουν έναν φορητό DAC/Ενισχυτή ακουστικών για τις προσωπικές τους συσκευές και συνοδεύεται από διάφορες... εκπλήξεις, μεταξύ των οποίων μια νέα ενδιαφέρουσα εμφάνιση, προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, λογική τιμή και την υπογραφή του John Curl στο αναλογικό στάδιο.
Ξεκινώντας από τα βασικά, ο hip-dac είναι ένας USB DAC, ο οποίος υποστηρίζει sample rates μέχρι 32/383 και DSD256, βασισμένος σε interface της XMOS (με custom λογισμικό) και μετατροπέα d/a της Burr-Brown, με δυνατότητα ξεχωριστής διαχείρισης των streams PCM και DSD και προσεγμένο clocking. Ο χειρισμός του αναλογικού σήματος γίνεται από fully balanced τοπολογία πίσω από την οποία, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, βρίσκεται ο John Curl ο οποίος συνεργάζεται πλέον με την εταιρία και τον Thorsten Loesch, υλοποιημένη με υψηλής ποιότητας υλικά (custom τελεστικούς, προσεγμένη τροφοδοσία και αναλογική ρύθμιση της στάθμης). Το τελικό στάδιο είναι διαθέσιμο σε single ended και balanced έξοδο με βύσματα TRS 3.5mm και Pentaconn και αποδίδει 400mW και 700mW αντιστοίχως, υποστηριζόμενο από δυνατότητα ρύθμισης του κέρδους (PowerMatch) και δυνατότητα ενίσχυσης των χαμηλών συχνοτήτων στο αναλογικό πεδίο (XBass).
Για την σύνδεση με την πηγή, ο hip-dac διαθέτει βύσμα USB τύπου Α, αλλά αρσενικό και όχι θηλυκό (όπως συμβαίνει συνήθως) επειδή, όπως αναφέρει η εταιρία, αυτό είναι περισσότερο ανθεκτικό στην σκληρή χρήση μιας φορητής συσκευής. Ο DAC μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συνδέσεις USB 2.0 και USB 3.0 και με πλατφόρμες PC/MAC, Android και iOS (στην τελευταία περίπτωση απαιτείται προσαρμογέας). Η τροφοδοσία γίνεται μέσω επαναφορτιζόμενου συσσωρευτή 2200mΑh και η αυτονομία μπορεί να φτάσει τις 12 ώρες (ανάλογα με την χρήση και τα ακουστικά). Αναμένεται στην αγορά μέσα στον Φεβρουάριο με τιμή στην περιοχή των €165,-.