Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/10/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ο Ed Meitner προσχωρεί στο στρατόπεδο των οπτικών κεφαλών.

Ο Ed Meitner προσχωρεί στο στρατόπεδο των οπτικών κεφαλών.
2020/08/24, [εταιρικό website]

H DS Audio φαίνεται να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των audiophiles στην Ιαπωνία αλλά η φήμη της κινείται -έντονα- και εκτός συνόρων, πλέον. Ο Ed Meitner, ο ιθύνων νους της EMM Labs ανακοίνωσε, προσφάτως, το πρώτο phono της εταιρίας ειδικά για τις οπτικές κεφαλές της DS Audio και αυτό, φυσικά, δεν είναι κάτι που πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια η EMM, ο Meitner “ανακάλυψε” την DS Audio όταν αποφάσισε να αξιοποιήσει την συλλογή με τα βινύλιά του και αμέσως συνεργάστηκε με τον Tetsuaki Aoyagi αποκτώντας μια W2 την οποία αξιολόγησε ως καλύτερη σε σχέση με την συμβατική κεφαλή MC που διέθετε. Τα υπόλοιπα είναι, όπως λέγεται συνήθως, ιστορία, με την EMM να παρουσιάζει πριν από λίγο καιρό τον πρώτο της προενισχυτή για οπτικές κεφαλές, με κωδικό DS-EQ1.
Σύμφωνα με την εταιρία, κατά την σχεδίαση του προενισχυτή, έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στον πολύ χαμηλό θόρυβο και την πολύ χαμηλή παραμόρφωση, ώστε να αξιοποιούνται οι δυνατότητες των οπτικών κεφαλών. Εννοείται, ότι όλα τα κυκλώματα έχουν σχεδιαστεί από τον ίδιο τον Meitner, μαζί με το τροφοδοτικό. Μικρές διαδρομές σήματος, κεραμικά τυπωμένα κυκλώματα και ποιοτικά υλικά, εξασφαλίζουν αυτές τις απαιτήσεις. Τα κυκλώματα βασίζονται σε διακριτά εξαρτήματα, με τοπολογίες σε τάξη A και το σασί είναι -κατά τα γνωστά- ιδιαίτερα προσεγμένο.
Δοκιμή για την μικρότερη κεφαλή της DS Audio (Ε1), από το avmentor.gr, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.