Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/04/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


CS 800: Νέο πλατό από την Dual.

CS 800: Νέο πλατό από την Dual.
2020/04/11, [δ.τ.]

Αποκαλύπτοντας την σαφή πρόθεση της εταιρίας να διαφοροποιήσει την αισθητική της, το CS 800 είναι το πρώτο μοντέλο μιας νέας σειράς. Βασίζεται στην γνωστή αρχιτεκτονική σασί/υποσασί (με μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή...), έχει βελτιωμένο βραχίονα και στοχεύει στους φίλους του βινυλίου που αναζητούν πιο μοντέρνες γραμμές (αλλά και τις κλασικές αξίες του ιστορικού κατασκευαστή).
Το σασί του CS 800 είναι κατασκευασμένο από MDF με αρκετά μεγάλη μάζα και επάνω σε αυτό έχει αναρτηθεί ένα υποσασί με τμήματα από αλουμίνιο. Το ενδιαφέρον είναι η επιλογή της Dual σε ό,τι αφορά την ανάρτηση: Εδώ χρησιμοποιούνται παραβολικά καμπτικά ελατήρια (parabolic springs) μια εξελιγμένη εκδοχή των κλασικών ημιελλειπτικών φύλλων που χρησιμοποιούνται ακόμη σε οχήματα. Τα παραβολικά ελατήρια αποτελούνται από στοιχεία με πολύ μικρότερες τριβές (τα ελαστικά φύλλα εφάπτονται μόνο στο κέντρο και στα άκρα) και εξασφαλίζουν ελαστικότητα πολύ κοντά σε αυτήν ενός κυλινδρικού ή κωνικού ελατηρίου. Η Dual δεν εξηγεί τους λόγους της επιλογής αυτής, αλλά αν επιτρέπαμε στον εαυτό μας να μαντέψει, αυτοί είναι η μεγαλύτερη απόσβεση που προσφέρουν τα φύλλα και το γεγονός ότι, εκ κατασκευής, περιορίζουν την κίνηση του αναρτημένου μέρους σε άξονες εκτός του κυρίως άξονα (εν προκειμένω του κατακόρυφου), κάτι που οδηγεί σε μια περισσότερο πειθαρχημένη ανάρτηση.
Το πλατό είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο (με εσωτερικές αποσβέσεις) και διαθέτει αντιστατικό ματ. Η οδήγησή του γίνεται μέσω ιμάντα, με τον κινητήρα να είναι συνεχούς ρεύματος, ηλεκτρονικά ελεγχόμενος (στις 33/45 στροφές).
Ο βραχίονας ακολουθεί την δοκιμασμένη αρχιτεκτονική της Dual, διαθέτοντας καρντανική ανάρτηση με νέα βελτιωμένα έδρανα, ρύθμιση της δύναμης ανάγνωσης με ελατήριο και κέλυφος κεφαλής από ανθρακονήματα, ενώ νέα, βελτιωμένη, είναι και η εσωτερική καλωδίωση, την οποία η Dual ονομάζει E(asymotion), υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερα μεγάλη ευκαμψία των αγωγών και την πολύ μικρή αντίσταση που προσφέρουν στην κίνηση του βραχίονα. Ακολουθώντας την γενική τάση των τελευταίων ετών, το CS 800 διαθέτει συμβατικές εξόδους RCA στο πίσω μέρος και εξωτερικό τροφοδοτικό. Τα σημεία στήριξής του είναι τρία, κατασκευασμένα από αλουμίνιο.
Το CS 800 συνοδεύεται από μια κεφαλή 2M Red της Ortofon.

info: Ακουστική Κρήτης, τηλ.: 282-1097.508 (210-964.9420 για την Αθήνα), http://www.akoustiki-kritis.com/, https://www.dual-plattenspieler.eu/