Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 16/11/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Gemini: Τα πρώτα ασύρματα in-ear της Devialet.

Gemini: Τα πρώτα ασύρματα in-ear της Devialet.
2020/10/21, [δ.τ.]

Ο γνωστός για τις ...βαριές τεχνολογικές του λύσεις κατασκευαστής, αποφάσισε να παρουσιάσει ένα σύστημα in-ear ακουστικών με ενεργή καταστολή εξωτερικών θορύβων και τεχνολογία προσαρμογής της απόδοσης στις ιδιαιτερότητες του κάθε ακροατή.
Η Devialet ξεκίνησε από τις ίδιες τις κάψες των ακουστικών, στην κατασκευή των οποίων χρησιμοποιεί την τεχνολογία PBA (Pressure Balance Architecture), μια σειρά από θαλάμους ελέγχου της εσωτερικής πίεσης, προσέγγιση που, κατά την εταιρία, εξασφαλίζει άνετη ακρόαση χωρίς παραχωρήσεις στην απομόνωση, η οποία εξασφαλίζεται από μια ειδική δομή/πλέγμα στο εσωτερικό κάθε ακουστικού.
Το σύστημα καταστολής των εξωτερικών θορύβων έχει κλιμακωτή απόδοση, με την καταστολή να ρυθμίζεται σε τρία επίπεδα και το είδος/ποσοστό εξωτερικών θορύβων που περνούν στο αυτί σε δύο, βασιζόμενο σε ψηφιακά φίλτρα.
Αυτό που, ίσως, είναι το πλέον ενδιαφέρον ,είναι ο αλγόριθμος EAM (Ear Active Matching), μια τεχνολογία ελέγχου της απόκρισης σε πραγματικό χρόνο, ώστε αυτή να ταιριάζει με την γεωμετρία του αυτιού. Ο αλγόριθμος έχει την δυνατότητα να “μετρήσει” τον ακροατή και, λαμβάνοντας υπόψιν την θέση της κάψας στο πτερύγιο του αυτιού, κάνει διορθώσεις σε πραγματικό χρόνο (10.000/sec) εφαρμόζοντας την σχετική αντιστάθμιση.
Η εφαρμογή που συνοδεύει τα ακουστικά (διαθέσιμη για Android και iOS), εκτός από τον EAM, τρέχει και ένα τεστ που επιτρέπει στον χρήστη να αποφασίσει ποια tips, από τα τέσσερα διαθέσιμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ώστε να πετύχει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή. Η εφαρμογή περιλαμβάνει και κλασικό ισοσταθμιστή έξι περιοχών, ενώ -όπως είναι το σύνηθες- οι βασικοί χειρισμοί μπορούν να γίνουν από την ευαίσθητη στην επαφή επιφάνεια των ακουστικών.

info: Ν.Ι Λάιος, τηλ.: 210-862.9513, http://www.laiosav.gr/, https://www.devialet.com/