Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/03/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Chord παρουσίασε δικαναλικούς Ultima.

Η Chord παρουσίασε δικαναλικούς Ultima.
2020/02/03, [δ.τ.]

Η Chord ανακοίνωσε δύο νέα μοντέλα τελικών ενισχυτών στην κορυφαία της σειρά Ultima. Ο Ultima 5 και ο Ultima 6 θα είναι οι πρώτοι δικαναλικοί τελικοί της εταιρίας, βασισμένοι στην νέα τοπολογία Hawksford/Cordell, την οποία χρησιμοποιεί εσχάτως ο κατασκευαστής από την Βρετανία και θα αντικαταστήσουν ισάριθμα μοντέλα της σειράς SPM, με τον Ultima 5 να τοποθετείται στην θέση του θρυλικού SPM 1200 MK II και τον Ultima 6, στην θέση του SPM 1050 MK II.
Οι δύο νέοι ολοκληρωμένοι βασίζονται σε σημαντικό βαθμό στα κορυφαία μονομπλόκ μοντέλα της σειράς, αλλά θα έχουν χαμηλότερο κόστος καθώς θα περιλαμβάνουν δύο κανάλια/σασί και θα αποδίδουν μικρότερη ισχύ (300W ο Ultima 5 και 180W ο Ultima 6).
Το νέο κύκλωμα, βασίζεται σε διπλό βρόχο ανάδρασης, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο συμβατική, αρνητική ανάδραση όσο και ένα δικτύωμα διόρθωσης σφαλμάτων με την τεχνική της πρόσθιας τροφοδότησης (feed forward error correction) και, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έχουν γίνει γνωστές, βασίζεται στην δουλειά των Hawksford και Cordell, με τον John Frank να έχει επιμεληθεί τα στάδια τροφοδοσίας. Τα στάδια ισχύος και των δύο ενισχυτών χρησιμοποιούν ειδικής σχεδίασης, με βάση τις απαιτήσεις της Chord, MOSFET ισχύος. Ο “5” χρησιμοποιεί 64 από αυτά, ενώ ο “6” 32. Η οδήγηση του σταδίου εξόδου γίνεται από έναν ενισχυτή με πολύ μεγάλο ρυθμό ανόδου (300V/μs), με το στάδιο εισόδου να είναι fully balanced και τον ενισχυτή να μην χρησιμοποιεί πυκνωτές ζεύξης μεταξύ των σταδίων, αλλά DC-servo. Φυσικά, η Chord έχει διατηρήσει την ιδιαίτερη άποψη για την σχεδίαση των σασί της και στην περίπτωση των συγκεκριμένων ενισχυτών. Οι προσόψεις κατασκευάζονται από μονοκόμματο αλουμίνιο 28 χιλιοστών και ο φωτισμός είναι ρυθμιζόμενος ως προς την έντασή του. Οι ενισχυτές χρησιμοποιούν το σύστημα στήριξης Intergra Leg. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του single ended και balanced εισόδους.

info: Audio Design, τηλ.: 210-645.9608, http://audiodesign.com.gr/, http://www.chordelectronics.co.uk/