Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 15/11/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα της Oracle Audio στην ελληνική αγορά.

Τα προϊόντα της Oracle Audio στην ελληνική αγορά.
2019/11/08, [δ.τ.]

Η Oracle είναι, ίσως, ο πιο γνωστός κατασκευαστής αναλογικών συστημάτων από τον Καναδά, με ιστορία 40 ετών και μια σαφή εμμονή στις αναβαθμίσεις των μοντέλων του. Τα προϊόντα του είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από την Κοσμάς Hi-Fi.
Η εταιρία, με όνομα εμπνευσμένο από το αρχαίο ελληνικό “Μαντείο”, ιδρύθηκε το 1979 από τον Marcel Riendeau και την ίδια χρονιά παρουσίασε το πρώτο της προϊόν, το Delphi AC. Για την εποχή εκείνη το Delphi ήταν ένα πλατό με ιδιαίτερα προκλητική εμφάνιση και υιοθετούσε τις πλέον αβανγκάρντ λύσεις που είχαν στη διάθεσή τους οι κατασκευαστές, ανάμεσα στις οποίες η ανάρτηση του υποσασί σε τρία σημεία με κωδωνοειδή ελατήρια, το πλατό από κράμα μαγνησίου-αλουμινίου και -ίσως για πρώτη φορά- η χρήση clamp ως στάνταρντ. Η εταιρία, αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έχει πωλήσει πάνω από 11.000 πλατό και το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι τα μοντέλα της αλλάζουν σπανίως, καθώς η φιλοσοφία της εστιάζεται στην σταδιακή αναβάθμιση και την αλλαγή εκδόσεων, παρά στην ανακοίνωση νέων ονομάτων.
Σήμερα, ο κατάλογος με τα προϊόντα της Oracle περιλαμβάνει τρία μοντέλα, το κορυφαίο (και ίσως το πιο γνωστό) Delphi, το Paris και το Origine. Το Delphi βρίσκεται πλέον στην έκτη του έκδοση, MkVI (η MkI κυκλοφόρησε το 1980) και είναι διαθέσιμο σε τρία επίπεδα, Classic, Reference και Signature, το Paris στην πέμπτη έκδοση (MkV) και το νεότερο Origine στην δεύτερη έκδοσή του (MkII). Εκτός από τα πλατό, η εταιρία προσφέρει επίσης τέσσερις ψηφιακές πηγές, δύο τρανσπόρτ, CD2000 MkIII και CD1000 Mk III και δύο CD player, CD2500 MkIV και Paris CD250, προενισχυτές phono (Paris PH200 και PH100), δύο βραχίονες βασισμένους σε μοντέλα της SME (V και 345) καθώς και αξεσουάρ και κιτ αναβάθμισης παλαιότερων μοντέλων.
Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Oracle μπορείτε να πάρετε από τον νέο αντιπρόσωπο της εταιρίας στην ελληνική αγορά, Κοσμάς Hi-Fi.

info: Κοσμάς Ηλίας&ΣΙΑ ΕΠΕ, τηλ.: 210-381.1720, http://www.kosmasaudiovideo.gr/, https://www.oracle-audio.com/