Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/02/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η σειρά KI Ruby της Marantz.


Η σειρά KI Ruby της Marantz.
2018/09/13, [δ.τ.]

Για να εορτάσει τα 40 χρόνια της συνεργασίας της με τον Ken Ishiwata, η Marantz παρουσίασε, στο τέλος της περασμένης χρονιάς, ένα ζευγάρι συσκευών, το SA-CD/CD player SA-KI Ruby και τον ολοκληρωμένο ενισχυτή PM-KI Ruby, σε περιορισμένο αριθμό (1000 κομμάτια). Οι δύο συσκευές ξεχωρίζουν εμφανισιακά από την ανάγλυφη υπογραφή του Ishiwata, το χαρακτηριστικό “κόσμημα” στο επάνω μέρος του σασί, ενώ -στο επίπεδο της σχεδίασης- έχουν δεχτεί την φροντίδα της ομάδας του Ιάπωνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξία τους, ως συλλεκτικά αντικείμενα αλλά και για την ηχητική τους ποιότητα.
Ο Ishiwata ξεκίνησε την συνεργασία του με την Marantz το 1978 και είναι υπεύθυνος για μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές σχεδιαστικές επιλογές της, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται, ασφαλώς, η δημιουργία των σειρών “SE” (Special Edition) και “KI-Signature”, καθώς επίσης και η εκτεταμένη χρήση των custom αρθρώματων HDAM.
Το SA-KI Ruby βασίζεται σε νέο τρανσπόρτ (SACDM-3) και είναι συμβατό με οπτικούς δίσκους CD/SA-CD καθώς επίσης και με εγγραφόμενα CD/DVD τα οποία περιλαμβάνουν αρχεία. Διαθέτει ψηφιακές εισόδους μεταξύ των οποίων και θύρα USB και μπορεί υποστηρίξει αναλύσεις μέχρι PCM/DXD και DSD256.
Ο PM-KI Ruby είναι πλήρως αναλογικός και περιλαμβάνει (εννοείται...) κυκλώματα HDAM, τα οποία οδηγούν ένα διακοπτικό τελικό στάδιο ικανό να αποδώσει 2x100/200W σε φορτία 8/4Ω, προερχόμενο από τον κορυφαίο PM-10 της εταιρίας. Ο ενισχυτής περιλαμβάνει εκτός από τις εισόδους line και τον νέο προενισχυτή phono της Marantz (Musical Premium Phono EQ) κατάλληλο για κεφαλές MM και MC.

info: ETYT, τηλ.: 210.6206288, http://www.etyt.gr/, http://www.marantz.com/