Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/03/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Triton One.R: Νέο ηχείο από την GoldenEar.


Triton One.R: Νέο ηχείο από την GoldenEar.
2018/11/29, [δ.τ.]

Η GoldenEar παρουσίασε, στο τέλος της περασμένης χρονιάς, ένα νέο ηχείο στη σειρά Triton, το One.R. Πρόκειται για μια μικρότερη σε διαστάσεις και περισσότερο οικονομική εκδοχή του κορυφαίου Triton Reference, η οποία “κατεβάζει” την τεχνογνωσία της εταιρίας σε χαμηλότερες κατηγορίες τιμής.
Με βάση τις λεπτομέρειες που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, η καμπίνα του One.R είναι κατασκευασμένη από MDF με πυκνότητα που αλλάζει ανάλογα με την θέση, έτσι ώστε να εξασφαλίζονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες απόσβεσης των κραδασμών ενώ, επιπροσθέτως, έχουν χρησιμοποιηθεί στοιχεία ενίσχυσης της δομής και απόσβεσης, με βάση μετρήσεις που έχουν γίνει με επιταχυνσιόμετρο. Το νέο ηχείο είναι στενό ώστε να ελαχιστοποιούνται τα φαινόμενα περίθλασης, με πλευρικά τοιχώματα που δεν είναι παράλληλα και το ηχοαπορροφητικό που χρησιμοποιείται είναι ένα μείγμα Dacron και μακρόϊνου μαλλιού. Κατά την προσφιλή της προσέγγιση, η GoldenEar έχει σχεδιάσει το One.R ως ημί-ενεργό, καθώς περιλαμβάνει έναν παθητικό κλάδο χαμηλών/μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων και έναν ενεργό κλάδο για τις πολύ χαμηλές συχνότητες ο οποίος υποστηρίζεται από ψηφιακό επεξεργαστή σήματος στα 56-bit.
Οι μονάδες που χρησιμοποιούνται είναι όλες νέες και περιλαμβάνουν γούφερ με κώνους από Nomex, δύο μονάδες χαμηλών/μεσαίων 5.25 ιντσών, με κώνους από πολυπροπυλένιο ενώ το τουίτερ είναι αυτό που χρησιμοποιείται και στο Triton Reference, μια μονάδα “αναδιπλωμένου ribbon”, η εκδοχή της GoldenEar για την κλασική μονάδα A.M.T. Η φόρτιση των γούφερ γίνεται από τέσσερις οβάλ, επίπεδους, παθητικούς ακτινοβολητές. Το φίλτρο που χρησιμοποιείται για την οδήγηση των μεγαφώνων χαρακτηρίζεται ως “balanced” από την εταιρία και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το ότι περιλαμβάνει παθητικά εξαρτήματα τόσο πριν όσο και μετά το κάθε μεγάφωνο (με την συμβατική έννοια των όρων “πριν” και “μετά”), μια αρχιτεκτονική η οποία ακούγεται καλύτερα, σύμφωνα με την εταιρία. Τα υλικά και η εσωτερική καλωδίωση είναι πολύ υψηλής ποιότητας και προέρχονται από το Triton Reference. Το φινίρισμα του ηχείου είναι το κλασικό της GoldenEar, μαύρη λάκα πιάνου.

info: Βιντεορυθμός Α.Ε., τηλ.: 210-642.3000, http://www.videorythmos.gr/, https://www.goldenear.com/