Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/02/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Οι κεφαλές της etsuro-urushi στην ελληνική αγορά.


Οι κεφαλές της etsuro-urushi στην ελληνική αγορά.
2019/01/17, [δ.τ.]

Προϊόντα μιας ιδιόμορφης εταιρικής συνεργασίας μεταξύ ενός μεγάλης κλίμακας κατασκευαστή βιομηχανικών προϊόντων, της Dai-Ichi Shoji και ενός μικρού, εξειδικευμένου κατασκευαστή audio, της Excel Sound, οι κεφαλές etsuro-urushi είναι ένα από τα ορόσημα του Ιαπωνικού περφεξιονισμού, σε ό,τι αφορά τον αναλογικό ήχο και είναι, πλέον, διαθέσιμες στην ελληνική αγορά από την Solid Foundation.
Με ιστορία 67 ετών (ιδρύθηκε το 1952), η Dai-Ichi Shoji είναι ένας κατασκευαστής με ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων, οι οποίες περιλαμβάνουν την βιομηχανία χημικών και υλικών, την κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων, την κατασκευή βιομηχανικού εξοπλισμού και το λογισμικό, αλλά η ιστορία της με τις φωνογραφικές κεφαλές φτάνει πίσω στο 1960 οπότε και δραστηριοποιήθηκε ως υποκατασκευαστής μεγάλων εταιριών της εποχής. Οι δρόμοι της με την Excel Audio, η οποία κατασκεύαζε αποκλειστικά κεφαλές, συναντήθηκαν το 1982 όταν ανέλαβε να διανείμει τα προϊόντα της σε κατασκευαστές του εξωτερικού. Το 2016 οι δύο εταιρίες ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια κοινή σειρά κεφαλών κινητού πηνίου, την Etsuro, με το δεύτερο συνθετικό, “Urushi”, να παραπέμπει στην Ιαπωνική τέχνη επεξεργασίας επιφανειών με βερνίκι, καθώς όλες οι κεφαλές έχουν κέλυφος που έχει υποστεί αυτή την επεξεργασία και, μάλιστα, από μια κορυφαία εταιρία στο είδος, την Urushi Sakamoto. H Excel έχει αναλάβει τον σχεδιασμό της ακίδας, του στελέχους, της ανάρτησης, του μαγνητικού συστήματος και του περιβλήματος, ενώ η Dai-Ichi Shoji παράγει τις κεφαλές στις εγκαταστάσεις της.
Η σειρά etsuro-urushi περιλαμβάνει τρεις κεφαλές, την κορυφαία Gold και δύο ακόμη μοντέλα, την Bordeaux και την Cobalt. Οι διαφορές μεταξύ των τριών μοντέλων είναι σημαντικές και περιλαμβάνουν τα υλικά του περιβλήματος, τους ακροδέκτες, την βάση επάνω στην οποία στηρίζονται οι μηχανισμοί (σάπφειρος στην Gold και στην Bordeaux, αλουμίνιο στην Cobalt) καθώς επίσης και στα υλικά του στελέχους (διαμάντι στην Gold, σάπφειρος στα άλλα δύο μοντέλα) και στο υλικό των πηνίων (χαλκός σε όλες τις κεφαλές, αλλά ειδικά επεξεργασμένος στην Gold). Οι ακίδες και στις τρεις κεφαλές έχουν προφίλ microline, ενώ τα ηλεκτρικά τους χαρακτηριστικά και η απόκριση συχνότητας είναι, σε γενικές γραμμές παρόμοια, με την Gold να υπερτερεί σε ευαισθησία και σε ισορροπία καναλιών. Η etsuro-urushi παράγει επίσης ένα στάδιο προ-προενίσχυσης για κεφαλές κινητού πηνίου με μετασχηματιστές.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Solid Foundation.

info: Solid Foundation, τηλ.: 210-956.8738, http://www.solidfoundation.gr/, https://etsurojapan.com/