Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/10/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ο Andros της Zesto Audio σε Deluxe έκδοση.


Ο Andros της Zesto Audio σε Deluxe έκδοση.
2018/09/28, [εταιρικό website]

Ο γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα έκδοση του προενισχυτή phono Andros η οποία ονομάζεται Deluxe και αποτελεί εξέλιξη του τελευταίου Andros 1.2 με στοιχεία από το κορυφαίο μοντέλο Tessera. Η νέα συσκευή έχει τις ίδιες διαστάσεις και την ίδια αισθητική με τον αρχικό Andros.
Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, ένα βασικό χαρακτηριστικό του Deluxe είναι η χρήση της λυχνίας 12DW7 στο στάδιο εξόδου. Το συγκεκριμένο εξάρτημα είναι μια μεικτή διπλοτρίοδος η οποία περιλαμβάνει μια 12AX7 και μια 12AU7. Η Zesto χρησιμοποιεί το δεύτερο “μισό” για την οδήγηση των μετασχηματιστών εξόδου δημιουργώντας ένα balanced/floating στάδιο το οποίο υπόσχεται χαμηλότερο θόρυβο. Η προσέγγιση αυτή συνδυάζεται με την χρήση των ίδιων μετασχηματιστών step-up που χρησιμοποιούνται στον Tessera για την προενίσχυση του σήματος από κεφαλές MC. Η εταιρία αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι μετασχηματιστές προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις σε θέματα γραμμικότητας φάσης και θωράκισης. Των 12DW7 προηγούνται δύο 12AX7. Όλες οι λυχνίες έχουν επίχρυσους ακροδέκτες.
Ο Andros Deluxe επιτρέπει την ρύθμιση του φορτίου που βλέπουν οι κεφαλές MC σε δέκα βήματα (με δυνατότητα επιλογής της κάθε τιμής ενώ ο προενισχυτής λειτουργεί), καθώς επίσης και την ρύθμιση του κέρδους. Όλοι οι διακόπτες βρίσκονται στο πίσω μέρος και όχι στο εσωτερικό της συσκευής. Οι συνδέσεις γίνονται μέσω επίχρυσων βυσμάτων RCA και XLR. Η εταιρία αναφέρει ότι κάθε Andros Deluxe παραδίδεται έχοντας πενήντα ώρες λειτουργίας σε ελεγχόμενες συνθήκες.