Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/12/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Επετειακό direct drive από την VPI.

Επετειακό direct drive από την VPI.
2018/10/22, [επίσημο website]

Ο γνωστός κατασκευαστής αναλογικών συστημάτων, αποφάσισε να εορτάσει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του παρουσιάζοντας το HW-40, έναν φόρο τιμής στο μοντέλο Classic Direct και ένα προϊόν που αποδεικνύει ότι η VPI έχει να πει πολλά ακόμη σε ό,τι αφορά την τεχνολογία άμεσης οδήγησης. Ο σχεδιασμός του HW-40 έγινε από την συνήθη ομάδα της εταιρίας, η οποία ενισχύθηκε και με τον Michael Bettinger (ο οποίος εξειδικεύεται στα ηλεκτρονικά, αποτελεί μέλος της VPI εδώ και δύο χρόνια περίπου και είναι γνωστός, μεταξύ άλλων και για το phono Arion της Luminous Audio).
Το νέο πλατό βασίζεται στον κινητήρα της VPI για χρήση σε σχεδιάσεις άμεσης οδήγησης αλλά έχει βελτιωθεί σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της περιστροφής (ηλεκτρονικά και λογισμικό) και στην απόσβεση των κραδασμών. Ο στάτης του κινητήρα περιλαμβάνει πηνία από καθαρό χαλκό με τετράγωνη διατομή και η συνολική δομή του κινητήρα είναι, όπως αναφέρει η εταιρία, βελτιστοποιημένη ως προς την παραγωγή κραδασμών και θορύβου. Προσφέρει επίσης μεγάλη ροπή, όντας σε θέση να φτάσει το πλατό των 11 κιλών στην σωστή ταχύτητα περιστροφής μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.
Ο έλεγχος της ταχύτητας βασίζεται σε έναν κωδικοποιητή ο οποίος παράγει 2.500 παλμούς ανά περιστροφή και παρά το γεγονός ότι η VPI δεν δίνει λεπτομέρειες για την λειτουργία των ηλεκτρονικών, αναφέρει ότι οι τεχνικές που έχουν χρησιμοποιηθεί προέρχονται από τον χώρο των μηχανών μετρήσεων και επεξεργασίας υλικών υψηλής ακρίβειας.
Το σασί της συσκευής είναι κατασκευασμένο από μονοκόμματο αλουμίνιο με πάχος 19 χιλιοστών περίπου, είναι φινιρισμένο σε μαύρο χρώμα και διαθέτει εσωτερική απόσβεση, ενώ περιλαμβάνει και καπάκι για την προστασία από την σκόνη.
Το HW-40 συνοδεύεται από έναν βραχίονα Fat Boy 12 ιντσών, με καρντανική ανάρτηση, ο οποίος κατασκευάζεται με τεχνικές εκτύπωσης 3D. Τα έδρανα που χρησιμοποιεί προέρχονται από την Ιαπωνία και ανήκουν, από πλευράς ανοχών, στην κορυφαία κατηγορία (ABEC 9). Ο βραχίονας προσφέρει την δυνατότητα ρύθμισης της κατακόρυφης γωνίας ανάγνωσης (VTA).