Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 21/05/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέες κεφαλές MM/MC από την Sumiko.


Νέες κεφαλές MM/MC από την Sumiko.
2018/04/16, [δ.τ.]

Η Sumiko ανακοίνωσε ένα πακέτο έξι κεφαλών, αποτέλεσμα -όπως αναφέρει η ίδια- δουλειάς τριών χρόνων. Στις κεφαλές (οι οποίες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο εφετινό Μόναχο) περιλαμβάνονται τέσσερα μοντέλα κινητού μαγνήτη και δύο κινητού πηνίου με τις τελευταίες να ανήκουν στη σειρά Reference. Τα μοντέλα με γεννήτρια κινητού μαγνήτη ονομάζονται Rainier, Olympia, Moonstone και Amethyst (θα ανήκουν στη σειρά Oyster) ενώ αυτά με την γεννήτρια κινητού πηνίου θα ονομάζονται Songbird και Starling.
Σύμφωνα με την εταιρία, τα τέσσερα μοντέλα κινητού μαγνήτη, φιλοδοξούν να θέσουν ένα νέο επίπεδο ποιότητας στην προσιτή κατηγορία τιμής με τις Rainier, Olympia και Moonstone να χρησιμοποιούν την ίδια γεννήτρια και το ίδιο κέλυφος, διαφέροντας μόνο στην ακίδα και επιτρέποντας στον χρήστη να πραγματοποιήσει μια σταδιακή αναβάθμιση. Το μεγαλύτερο μοντέλο (Amethyst) είναι το κορυφαίο MM της εταιρίας χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένο κέλυφος και ένα “γυμνό” σύστημα ακίδας/στελέχους με ακίδα γραμμικής επαφής (Line Contact). Η εταιρία αναφέρει ότι η ποιότητα που προσφέρει ξεπερνά ακόμη και αυτήν κάποιων κεφαλών κινητού πηνίου.
Από τις έξι συνολικά κεφαλές που παρουσίασε η Sumiko οι δύο κορυφαίες είναι οι Songbird και Starling, με την πρώτη να είναι μια σχεδίαση υψηλής εξόδου, κατάλληλη για χρήση και με εισόδους phono κινητού μαγνήτη (χαμηλού κέρδους με αντίσταση εισόδου 47kΩ). H Starling είναι η νέα κορυφαία σχεδίαση της εταιρίας, “ανοικτού τύπου”, χαμηλής μάζας και χαμηλής εξόδου, της οποίας το κέλυφος δεν καλύπτει την ανάρτηση του στελέχους και την γεννήτρια και βασίζεται σε ακίδα Micro Ridge τοποθετημένο σε στέλεχος κατασκευασμένο από Βόριο. Και οι δύο κεφαλές χρησιμοποιούν κέλυφος από μονοκόμματο αλουμίνιο το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία ακριβείας, ώστε να ελεγχθούν οι συντονισμοί του.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, http://www.orpheusaudio.gr/, http://www.sumikoaudio.net/