Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/11/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Κασέτες από την RecordingTheMasters.

Κασέτες από την RecordingTheMasters.
2018/11/13, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής ταινιών από την Γαλλία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να ξεκινήσει την παραγωγή κασετών στο σόου του Μονάχου την περασμένη Άνοιξη. Τώρα, προφανώς, έφθασε η ώρα και σε λίγο καιρό οι πιστοί της αναβίωσης των κασετόφωνων θα έχουν στην διάθεσή τους προϊόντα που δεν θα είναι... “new old stock”!
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου η εταιρία αποφάσισε να ακολουθήσει το ρεύμα της αγοράς, η οποία, μετά το βινύλιο και τα μαγνητόφωνα ανοικτής ταινίας, επιχειρεί να ανασύρει στην επικαιρότητα και τα κασετόφωνα με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η ζήτηση για κασέτες. Ο ρυθμός αύξησης, μάλιστα, είναι ο μεγαλύτερος από όλα τα υπόλοιπα μέσα, καθώς έχει τετραπλασιαστεί από το 2011, αναφέρει η εταιρία. Κάποιοι καλλιτέχνες και εταιρίες παραγωγής μάλιστα υποστηρίζουν την τάση καθώς γνωστά ονόματα, ανάμεσά τους οι Jack White, Taylor Swift, Jay-Z και Lana Del Rey έχουν παρουσιάσει άλμπουμ (και) σε κασέτες. Η FOX (όπως θα ονομάζεται το προϊόν, από το Ferric-OXide) θα είναι η πρώτη -εδώ και χρόνια- νέα κασέτα που παράγεται και η RecordingTheMasters αναφέρει ότι θα είναι κατάλληλη για εγγραφή και αρχειοθέτηση. Η παραγωγή της κασέτας θα γίνεται στο εργοστάσιο της Mulann στην Νορμανδία και προς το παρόν έχει ανακοινωθεί ένας μόνος τύπος, με επίστρωμα οξειδίου του σιδήρου, μήκους 60 λεπτών, κατάλληλο για απλή (Normal-Type I) πόλωση. Το επίστρωμα βασίζεται στην χημική σύνθεση SM900 των Agfa/Basf. Η εταιρία αναφέρει ότι προς το παρόν δεν έχει σχέδια για την παραγωγή ταινιών υψηλής πόλωσης και καθαρού μετάλλου (Chrome/Type II και Metal/Type IV) και θα αναμένει να δει την ζήτηση που θα διαμορφωθεί.
Οι τιμές στο ηλεκτρονικό κατάστημα της RecordingTheMasters είναι €29,9 για το πακέτο των δέκα κασετών και €3.49 για το τεμάχιο.