Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/03/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος τελικός ενισχυτής από την NAD, με άρθρωμα της Hypex.




Νέος τελικός ενισχυτής από την NAD, με άρθρωμα της Hypex.
2018/01/16, [δ.τ.]

Ο M22 V2, παρουσιάστηκε στην αρχή της χρονιάς και ανήκει στην σειρά Masters. Έχει κατά 20% μεγαλύτερη ισχύ από το αρχικό μοντέλο, ανεβαίνοντας στα 300W ανά κανάλι, μπορεί να γεφυρωθεί, αποδίδοντα ως μονομπλόκ 900W και ακολουθεί την παράδοση του γνωστού κατασκευαστή σε ό,τι αφορά τους διακοπτικούς ενισχυτές, βασιζόμενος σε άρθρωμα της Hypex. Στις δυνατότητές του περιλαμβάνεται ένα ρυθμιζόμενο σύστημα αυτόματου ελέγχου (auto turn-on) το οποίο του επιτρέπει να ενσωματωθεί σε κάθε σύστημα με κεντρικό έλεγχο.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο M22 V2 χρησιμοποιεί το τελευταίας γενιάς άρθρωμα nCore της Hypex, το οποίο “προσφέρει παραμόρφωση κάτω από το όριο των μετρήσεων, χαμηλή αντίσταση εξόδου (επομένως υψηλό συντελεστή απόσβεσης, o οποίος, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά είναι μεγαλύτερος από 800) και σταθερότητα του σταδίου εξόδου ανεξαρτήτως της συμπεριφοράς του ηχείου”. Η NAD αναφέρει ότι σε στερεοφωνική λειτουργία, ο ενισχυτής μπορεί να αποδώσει 2x1000W/2Ω.
Η σημαντική αύξηση της ισχύος του νέου ενισχυτή οφείλεται στον ανασχεδιασμό του τροφοδοτικού καθώς επίσης και του κυκλώματος PowerDrive. Φυσικά, στην περίπτωση του M22 V2 όπως και σε όλους τους διακοπτικούς ενισχυτές της NAD, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια νέα, προσαρμοσμένη στα νέα στάδια εξόδου, εκδοχή του κυκλώματος Power Drive που ανέπτυξε ο Bjork Edvardsen (για τον αρχικό, θρυλικό 3020, την δεκαετία του 80).
Ο ενισχυτής διαθέτει single ended και balanced εισόδους, δυνατότητα επιλογής κέρδους σε τρία επίπεδα (12, 24 και 29dB) μέσω διακόπτη στην πίσω πλευρά και παρά τις αυξημένες του επιδόσεις, η εταιρία αναφέρει ότι η τιμή του θα παραμείνει ίδια με αυτήν του αρχικού M22.

info: Ν.Ι Λάιος, τηλ.: 210-862.9513, http://www.laiosav.gr/, http://www.nadelectronics.com/