Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/06/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


H590: Νέος κορυφαίος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Hegel.

H590: Νέος κορυφαίος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Hegel.
2018/05/27, [δ.τ.]

Με ισχύ που ξεπερνά τα 300W ανά κανάλι, νέο ενσωματωμένο μετατροπέα d/a και πλήρες πακέτο ψηφιακών και αναλογικών εισόδων, ο H590 είναι ο νέος κορυφαίος ολοκληρωμένος ενισχυτής της Hegel, πάνω από τον H360. Παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, στο εφετινό σόου του Μονάχου και αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο του 2018.
Με βάση τις φωτογραφίες του νέου μοντέλου, η Hegel διατήρησε τις κλασικές της γραμμές, με την λιτή πρόσοψη και την ιδιαίτερα ευανάγνωστη, μονόχρωμη οθόνη, αλλά η ουσία βρίσκεται στο εσωτερικό της συσκευής. Ο H590 βασίζεται σε μεγαλύτερο τροφοδοτικό και μεγαλύτερο στάδιο ισχύος, με δώδεκα ζεύγη ημιαγωγών ισχύος ανά κανάλι, για να αποδώσει 2x301W σε φορτία 8Ω. Ακολουθώντας τον δρόμο που έχει χαράξει η Hegel εδώ και αρκετό καιρό, περιλαμβάνει μετατροπέα d/a ο οποίος, όμως, είναι καινούριος και, με βάση τις πληροφορίες που δίνει η εταιρία, βασίζεται στον αντίστοιχο του CD player Mohican (μια συσκευή η οποία έχει γίνει δεκτή με πολύ θετικά σχόλια από την αγορά).
Το πακέτο των ψηφιακών εισόδων περιλαμβάνει πέντε συμβατικές S/PDIF, από τις οποίες η δύο είναι ομοαξονικές (η μία με βύσμα BNC) και οι τρεις οπτικές (Toslink), μια θύρα USB και μία θύρα ενσύρματης σύνδεσης μέσω Ethernet (RJ45). Ο DAC μπορεί να υποστηρίξει sample rates μέχρι 24-bit/192kHz. Κατά την φάση της αρχικής παρουσίασης, η Hegel δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, αλλά είναι λογικό να αναμένουμε ότι ο Η590 θα υποστηρίζει πρόσβαση σε τοπικούς πόρους του δικτύου (συμπεριλαμβανόμενων συσκευών NAS) μέσω των προτύπων UPnP/DLNA και ότι θα μπορεί να πραγματοποιήσει ασύρματο streaming μέσω Airplay. Ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό του νέου ενισχυτή είναι η συμβατότητα με MQA και ο H590 είναι η πρώτη συσκευή της Hegel με αυτή τη δυνατότητα.
Στο πεδίο των αναλογικών σημάτων, ο H590 διαθέτει πέντε εισόδους από τις οποίες οι τρεις είναι single ended (RCA) και οι δύο balanced (XLR), ενώ ο χρήστης έχει στη διάθεσή του και δύο εξόδους line, από τις οποίες η μία έχει ρυθμιζόμενη στάθμη. Υπάρχει, ακόμη, και μια ψηφιακή έξοδος (BNC).

info: Stepcom, τηλ.: 210-960.5365, http://www.stepcom.gr/, http://www.hegel.com/