Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/04/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ενισχυτής ακουστικών από την Benchmark.




Ενισχυτής ακουστικών από την Benchmark.
2018/04/20, [εταιρικό website]

Έχοντας μια σημαντική επιτυχία στο ενεργητικό της, αυτήν του τελικού ενισχυτή ΑΗΒ2, η συνεργασία της Benchmark και της THX έκανε το επόμενο βήμα της, με τον HPA 4, έναν καθαρόαιμο ενισχυτή ακουστικών, ο οποίος βασίζεται στην τεχνολογία AAA, προσφέροντας σημαντικά χαμηλότερες παραμορφώσεις. Η τεχνολογία Achromatic Audio Amplifier βασίζεται στην εξέλιξη μιας παλαιότερης ιδέας για την διόρθωση των σφαλμάτων σε ένα ενισχυτικό κύκλωμα για την υλοποίηση της οποίας η THX έχει τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας. Ανάλυση για την AAA, μπορείτε να διαβάσετε στην δοκιμή του AHB2, εδώ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρία, η χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας μειώνει τις παραμορφώσεις που εισάγει το κύκλωμα (αρμονική, ενδοδιαμόρφωσης και διάβασης) κατά 20-40dB και ο ενισχυτής μπορεί να λειτουργήσει κοντά στο όριο της ισχύος του χωρίς μείωση της ποιότητας.
Το στάδιο ισχύος της THX του HPA 4 οδηγείται από έναν προενισχυτή line που έχει σχεδιάσει η Benchmark, ο οποίος βασίζεται σε ηλεκτρονόμους τόσο για την δρομολόγηση του σήματος όσο και για την υλοποίηση του εξασθενητή στάθμης. Ο τελευταίος προσφέρει 256 βήματα του 0.5dB και είναι τετραπλός, χρησιμοποιώντας ένα ζεύγος ζεύγος εξασθένησης για την έξοδο των ακουστικών και ένα ζεύγος για την έξοδο line. Συνολικά, χρησιμοποιούνται 64 ηλεκτρονόμοι υψηλής ακρίβειας των οποίων η λειτουργία είναι συγχρονισμένη έτσι ώστε να λειτουργούν χωρίς να εισάγουν ηλεκτρικούς θορύβους.
Ο HPA 4 είναι μια πλήρως αναλογική συσκευή, δεν περιλαμβάνει, δηλαδή, ενσωματωμένο μετατροπέα d/a και το στάδιο εξόδου μπορεί να οδηγήσει με μεγάλη άνεση ακουστικά τόσο με υψηλή όσο και με χαμηλή ονομαστική αντίσταση. Η εταιρία αναφέρει ότι μπορεί να αναπτύξει μέχρι 11.9Vrms σε φορτία 300Ω και να αποδώσει μέχρι 6W σε φορτία 16Ω. Η σύνδεση των ακουστικών μπορεί να γίνει είτε μέσω συμβατικής εξόδου TRS, τέταρτου της ίντσας, είτε μέσω 4-pin XLR και η συσκευή προσφέρει, ακόμη, δύο balanced και δύο unbalanced εισόδους, μια balanced και μια unbalanced έξοδο, καθώς και μια έξοδο με μονοφωνική μίξη του στερεοφωνικού σήματος. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του μια οθόνη αφής, μέσω της οποίας μπορεί να έχει πρόσβαση σε μια σειρά από δυνατότητας (ρύθμιση ισορροπίας, ρύθμιση ευαισθησίας και ονοματοθεσία εισόδων), καθώς επίσης και τηλεχειριστήριο. Επιπροσθέτως η συσκευή μπορεί να ελεγχθεί από το προαιρετικό τηλεχειριστήριο της Benchmark (αν ο χρήστης το έχει ήδη).
Το σασί του ενισχυτή είναι διαθέσιμο σε ασημί και μαύρο χρώμα με αισθητική που ταιριάζει με αυτήν του AHB2, ενώ οι διαστάσεις του είναι ίδιες (σε πλάτος και βάθος) με αυτές των DAC1, 2 και 3.

info: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154, http://locationsound.gr/, http://www.benchmarkmedia.com/