Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/02/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Διαθέσιμη η SmartLine της Advance Acoustic.

Διαθέσιμη η SmartLine της Advance Acoustic.
2017/12/04, [δ.τ.]

Η νέα “στενή” σειρά του κατασκευαστή από την Γαλλία η οποία περιλαμβάνει μια εκτεταμένη γκάμα μοντέλων με προσεγμένη αισθητική και πολλές δυνατότητες είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.
Η SmartLine διατηρεί, ως βασικά χαρακτηριστικά της, την ποιότητα του ήχου και τις ευκολίες για τα οποία είναι φημισμένη η εταιρία, αλλά διαφοροποιείται ως προς το… μέγεθος καθώς το πλάτος των σασί είναι 325 χιλιοστά. Η σειρά είναι μέρος της Premium σειράς Advance Paris και περιλαμβάνει τον ολοκληρωμένο ενισχυτή ΑΧ1, τον προενισχυτή PX1, τον DAC με ενισχυτή ακουστικών DX1, δύο τελικούς ενισχυτές, τον δικάναλο ΒΧ1 και τον μονομπλόκ ΒΧ2, ενώ διαθέτει, ακόμη, network player, με κωδικό UX1.
H Advance έχει σχεδιάσει τις συσκευές δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες και την συνδεσιμότητα, χωρίς όμως να υποβαθμίζει τις... παραδοσιακές audiophile αξίες. Έτσι ο DAC DX1 μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 32/768 και DSD256 μέσω της θύρας USB (με λύση της XMOS) ενώ και ο ολοκληρωμένος ενισχυτής διαθέτει ενσωματωμένο μετατροπέα d/a (24/192). Το network player βασίζεται στο ίδιο ολοκληρωμένο μετατροπής με αυτό του DX1 (ΑΚΜ 4490) και προσφέρει δυνατότητες δικτύωσης μέσω Ethernet, Wi-Fi και Bluetooth (οι αμετανόητοι θα βρουν και δέκτη FM/DAB/DAB+).
Οι τελικοί ενισχυτές αποδίδουν 2x105W/8Ω (o δικαναλικός) και 215W/8Ω o μονομπλόκ, με τον δεύτερο να μπορεί να λειτουργήσει, μέσω διακόπτη σε τάξη Α (High Bias). Ο προενισχυτής περιλαμβάνει 14 εισόδους συνολικά, από τις οποίες οι πέντε ψηφιακές (μια θύρα USB) και η μία για κεφαλές MM/MC, ενώ υπάρχει, ακόμη, και μια είσοδος balanced. Διαθέτει πέντε εξόδους από τις οποίες οι δύο αφορούν την οδήγηση συστήματος υπογούφερ-δορυφόρων ενώ υπάρχουν, ακόμη, δύο έξοδοι προενισχυτή (single ended και balanced) και μια έξοδος εγγραφής. Το πακέτο των συνδέσεων συμπληρώνεται από θύρα USB-A (για σύνδεση media player), θύρα για σύνδεση δέκτη Bluetooth και δύο εξόδους ακουστικών. Η σχεδίαση του προενισχυτή είναι dual mono και σε μια έξαρση της τάσης τους για πρωτοτυπία, οι Γάλλοι προσφέρουν δύο ρυθμούς λειτουργίας, τον “Class A” όπου το στάδιο εξόδου λειτουργεί σε τάξη Α και τον “Discrete” όπου το στάδιο εξόδου λειτουργεί σε τάξη ΑΒ. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ημιαγωγοί είναι διπολικοί. Η νέα σειρά είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα λευκό και μαύρο.

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, http://www.ultimateaudio.gr/, https://advance-acoustic.com/