Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 14/07/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Wilson Audio παρουσίασε το Alexia Series 2.

Η Wilson Audio παρουσίασε το Alexia Series 2.
2017/06/01, [δ.τ.]

Η πρώτη εκδοχή του Alexia παρουσιάστηκε το Φθινόπωρο του 2012 και έγινε γρήγορα ένα από τα πλέον επιτυχημένα προϊόντα της Wilson, καθώς ήταν σε θέση να προσφέρει μερικά από τα χαρακτηριστικά των κορυφαίων μοντέλων της από μια καμπίνα με σχετικώς περιορισμένες διαστάσεις (λίγο μεγαλύτερες από αυτές του Sasha W/P). Στο Alexia Series 2, η εταιρία υπόσχεται σημαντικές αλλαγές και ακόμη καλύτερη ποιότητα.
Η πρώτη σημαντική αλλαγή είναι η χρήση του υλικού το οποίο η Wilson ονομάζει “W-material” και χρησιμοποιείται, επίσης, στην κατασκευή του WAMM. Με βάση τα όσα αναφέρει το δελτίο τύπου, προσφέρει δυνατότητες απόσβεσης που δεν διαθέτει κανένα από τα προηγούμενα υλικά που έχει χρησιμοποιήσει η εταιρία. Η τοποθέτηση του W-material σε στρατηγικώς επιλεγμένα σημεία μέσω των οποίων απαιτείται η ελάχιστη δυνατή μεταφορά ενέργειας, έχει οδηγήσει σε καλύτερα μηχανικά χαρακτηριστικά, στον τομέα αυτό. Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή με σημαντικές επιπτώσεις φαίνεται, επίσης, να είναι ο τρόπος με τον οποίο διευθετούνται οι καλωδιώσεις στην κεφαλή του ηχείου. Εδώ χρησιμοποιείται ο ίδιος μηχανισμός που υπάρχει και στο WAMM Master Chronosonic, με αποτέλεσμα ο εσωτερικός όγκος της καμπίνας του μιντρέιντζ να αυξάνεται κατά 26.4% και ο αυτός του γούφερ κατά 10% χωρίς αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις. Αυτή η αλλαγή επιτρέπει στην σχεδίαση διαφορετικών ενισχύσεων και την τοποθέτηση ενός αυλού bass reflex, σε αντίθεση με τους δύο μικρότερους του προηγούμενου μοντέλου.
Το νέο Alexia διατηρεί, φυσικά, την δυνατότητα ανεξάρτητου προσανατολισμού των δύο κεφαλών του ηχείου, έτσι ώστε αυτό να μπορεί να είναι χρονικώς ευθυγραμμισμένο για κάθε συγκεκριμένη θέση ακρόασης. Το νέο μοντέλο, όμως, χρησιμοποιεί έναν νέο μηχανισμό κίνησης με περισσότερα βήματα (για καλύτερη ακρίβεια) και επιπροσθέτως η μπάφλα του γούφερ έχει κλίση, ώστε η ευθυγράμμιση να είναι ακόμη καλύτερη. Η Wilson ισχυρίζεται ότι το Alexia 2 είναι το πιο σωστό ηχείο στο πεδίο του χρόνου, στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Άλλες αλλαγές που έχουν γίνει στο νέο ηχείο αφορούν στον κλάδο των υψηλών συχνοτήτων, ο οποίος βασίζεται, πλέον, στο τουίτερ Convergent Synergy Mark V (η ίδια έκδοση που χρησιμοποιείται στο WAMM Master Chronosonic), στην ονομαστική αντίσταση, η οποία έχει αυξηθεί λίγο ώστε το Alexia 2 να είναι πιο φιλικό προς τον ενισχυτή και στο κύκλωμα του κροσόβερ το οποίο έχει βελτιωθεί. Η στήριξη του Alexia 2 γίνεται με το σύστημα που χρησιμοποιεί το WAMM (Mechanical Diode). Το ηχείο έχει ήδη αρχίσει να διατίθεται.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, http://www.orpheusaudio.gr/, https://www.wilsonaudio.com/