Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 08/05/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Prime Signature: Η VPI βελτιώνει το Prime.

Prime Signature: Η VPI βελτιώνει το Prime.
2017/01/25, [επίσημο website]

Ένα από τα πλέον επιτυχημένα πλατό της VPI, το Signature, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από δύο περίπου χρόνια, απέκτησε μια νέα βελτιωμένη έκδοση. Με την ονομασία Prime Signature, το νέο μοντέλο περιλαμβάνει μια σειρά από βελτιώσεις στα σημεία και μια αναβαθμισμένη έκδοση του βραχίονα JMW 10-3D με νέο φινίρισμα και καλωδίωση από την Nordost.
Το σασί του Prime Signature έχει την μορφή σάντουιτς με μια πλάκα αλουμινίου μεταξύ δύο φύλλων συνθετικού υλικού, για καλύτερη απόσβεση των κραδασμών αναφέρει η VPI, και η αύξηση του βάρους οδήγησε στην αναβάθμιση των σημείων στήριξης τα οποία στο νέο μοντέλο είναι τα Classic Signature. Επιπροσθέτως, όλα τα τμήματα που στο απλό Prime είναι κατασκευασμένα από Delrin, όπως το armboard και το περίβλημα του, στην περίπτωση του Prime Signature κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα.
Ο κινητήρας του πλατό είναι 24-πολικός σύγχρονος, περιστρέφεται στις 300 σ.α.λ. διαθέτει υψηλή ροπή και είναι πολύ ήσυχος, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που δίνει η ίδια η εταιρία. Είναι εγκατεστημένος σε ξεχωριστό περίβλημα και περιστρέφει το πλατό μέσω ιμάντα. Το έδρανο που χρησιμοποιείται είναι αντεστραμμένο με άξονα από ανοξείδωτο χάλυβα, σφαιρίδιο από σκληρό χρώμιο και επιφάνειες τριβής από ορείχαλκο. Το σημείο επαφής του σφαιριδίου είναι κατασκευασμένο από ένα συνθετικό υλικό, ειδικό για κατασκευές όπου απαιτείται μεγάλη αντοχή και μικρές ανοχές (PEEK). Η θέση του ιμάντα είναι τέτοια ώστε να ελαχιστοποιούνται οι εγκάρσιες δυνάμεις που εξασκούνται στον άξονα.
Το πλατό είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο (κράμα τύπου 6061) και ζυγίζει 9kg. Τόσο το ίδιο το πλατό όσο και η τροχαλία του κινητήρα έχουν κατασκευαστεί με επεξεργασίες χαμηλών ανοχών με αποτέλεσμα οι αποκλίσεις της περιφέρειας του πλατό να είναι στην περιοχή των ±0.001 της ίντσας (σε περιφέρεια 39 ιντσών) και της τροχαλίας στην περιοχή των ±0.0005 της ίντσας, όταν η συσκευή βγαίνει από την γραμμή παραγωγής.
Η VPI αναφέρει ότι το Prime Signature μπορεί να αναβαθμιστεί τόσο με το Periphery Ring (τον δακτύλιο που μειώνει την παραμόρφωση της επιφάνειας των δίσκων) όσο και με το τροφοδοτικό ADS (Analog Drive System), το οποίο εξασφαλίζει μεγαλύτερη ακρίβεια στην περιστροφή και προσφέρει δυνατότητα μικρομετρικής ρύθμισης των στροφών.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 6945-468.789, 210-383.9399, http://audiosoulstore.com/, http://ultraaudio.wix.com/ultra, http://www.vpiindustries.com/