Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 16/02/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Spendor D9: Νέο ηχείο δαπέδου.

Spendor D9: Νέο ηχείο δαπέδου.
2016/10/19, [δ.τ.]

Παρουσιάστηκε στο τέλος της περασμένης χρονιάς και χρησιμοποιεί το γνωστό, πλέον, τουίτερ LPZ. Ο λόγος για το τρίδρομο δαπέδου D9 το οποίο βασίζεται στο μικρότερο D7, αλλά στοχεύει σε όσους διαθέτουν μεγαλύτερους χώρους και θέλουν ακόμα καλύτερη έκταση χαμηλά.
Το LPZ είναι μια ιδιαίτερη μονάδα με ειδικά διαμορφωμένο εμπρός μέρος, ώστε να φορτίζει ακουστικά το διάφραγμα (κατασκευασμένο από πλέξη ινών πολυαμίδιου, με πολύ χαμηλή μάζα). Αυτή η προσέγγιση εξασφαλίζει ότι το διάφραγμα λειτουργεί σε περιβάλλον συμμετρικής πίεσης (στις δύο πλευρές του), επομένως η απόδοσή του είναι περισσότερο γραμμική, όπως αναφέρει η εταιρία. Το τουίτερ συνδυάζεται με μια μονάδα μεσαίων με κώνο από συνθετικό υλικό, η οποία τοποθετείται κοντά στην κορυφή της καμπίνας (για καλύτερο έλεγχο της ακτινοβολίας) και φορτίζεται από ξεχωριστό θάλαμο.
Οι χαμηλές συχνότητες αποδίδονται από δύο μονάδες με κώνο από Kevlar οι οποίες φορτίζονται από οπή ανάκλασης χαμηλών την οποία έχει εξελίξει η Spendor και την ονομάζει Linear Flow Port Technology (στην πέμπτη γενιά της πλέον). Με βάση τις λεπτομέρειες που δίνει η ίδια η εταιρία, ο αυλός του bass reflex είναι διαμορφωμένος με βάση την καλή αεροδυναμική συμπεριφορά και η διατομή του μεταβάλλεται με τρόπο ώστε η ταχύτητα στην έξοδο του αέρα (η οποία βρίσκεται στο δάπεδο του ηχείου) να είναι χαμηλή. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Spendor, είναι ότι η συνολική συμπεριφορά του bass reflex είναι περισσότερο γραμμική σε σχέση με τις απλή, συμβατική, προσέγγιση. Στο εσωτερικό του ηχείου δεν γίνεται χρήση αποσβεστικών υλικών ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα αποθήκευσης ενέργειας και αυτό, αναφέρει το δελτίο τύπου έχει “ξεκάθαρα ηχητικά πλεονεκτήματα”.
Το D9 θα είναι διαθέσιμο στα τέσσερα γνωστά φινιρίσματα της εταιρίας (Light Oak, Dark Walnut, Cherry και Black Ash) καθώς επίσης και σε τέσσερα ακόμη “ειδικά” (Spendor Dark, Satin White, Dark Ebony και Νatural Rosewood).

info: Kosmas Hi-Fi, τηλ.: 210-382.8281, http://www.kosmashifi.gr/, http://www.spendoraudio.com/