Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/05/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


ADI-2 Pro: Επετειακός μετατροπέας AD-DA από την RME.

ADI-2 Pro: Επετειακός μετατροπέας AD-DA από την RME.
2017/05/02, [δ.τ.]

Η ειδική έκδοση για τα είκοσι χρόνια της RME του μετατροπέα/ενισχυτή ακουστικών ADI-2 Pro, φέρνει στην επικαιρότητα μια συσκευή η οποία έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους audiophiles, ειδικά για όσους αναζητούν ένα ψηφιακό front-end με πολλές δυνατότητες και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Η συσκευή περιλαμβάνει, σε ένα κόμπακτ σασί, εκτός από τους μετατροπείς A/D και D/A, ένα interface USB για εφαρμογές ήχου, sample rate converter, δυνατότητα εγγραφής και αναπαραγωγής σημάτων DSD και έναν ενισχυτή ακουστικών. Η εταιρία αναφέρει ότι οι αναλογικές είσοδοι του ADI-2 Pro μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως front-end για μετρήσεις με ρυθμό δειγματοληψίας που φθάνει τα 768kHz.
Σε ό,τι αφορά τις αναλογικές εισόδους/εξόδους η συσκευή διαθέτει ένα ζεύγος XLR/TRS combo (ένα ειδικό βύσμα που δέχεται και τους δύο τύπους ακροδεκτών) καθώς επίσης και balanced/single ended εξόδους (XLR/RCA). Στις ψηφιακές συνδέσεις περιλαμβάνεται οπτική είσοδος/έξοδος (Toslink) η οποία είναι συμβατή και με ADAT, καθώς επίσης και ομοαξονικές είσοδοι/έξοδοι S/PDIF και AES/EBU μέσω ενός βύσματος τύπου “D” και του ειδικού καλωδίου (breakout) που συνοδεύει την συσκευή.
Η RME αναφέρει ότι έχει χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα προσεγμένη τροφοδοσία και επιλεγμένους τελεστικούς ενισχυτές της σειράς SoundPlus της Texas Instruments ώστε να υλοποιήσει αναλογικά στάδια με κορυφαίες επιδόσεις. Το αναλογικό κύκλωμα είναι fully balanced, χωρίς πυκνωτές σύζευξης με εξαίρεση την είσοδο του σταδίου εισόδου των μετατροπέων a/d. Ο μετατροπέας a/d είναι υλοποιημένος από δύο ολοκληρωμένα δύο καναλιών σε dual mono/παράλληλη τοπολογία, η οποία προσφέρει βελτίωση στον θόρυβο κατά 3dB. Παρόμοια αρχιτεκτονική χρησιμοποιείται και στον μετατροπέα d/a. Η ψηφιακή επεξεργασία σήματος η οποία περιλαμβάνει παραμετρικό ισοσταθμιστή πέντε περιοχών αλγόριθμο cross-feed για τα ακουστικά και ανάλυση φάσματος για το σήμα, τρέχει σε έναν επεξεργαστή ο οποίος έχει δυνατότητα 2.17GFlops (2882 MIPS). Το ψηφιακό στάδιο περιλαμβάνει ακόμη και ένα sample rate converter το οποίο ενεργοποιείται από τον χρήστη. Η RME έχει ενσωματώσει και την τεχνολογία Steady Clock III για ελαχιστοποίηση του jitter.
Με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, η συσκευή προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό από ρυθμίσεις στις οποίες περιλαμβάνεται ο παραμετρικός ισοσταθμιστής, ρυθμιστικά τόνου, αλγόριθμος cross-feed για τα ακουστικά, ρυθμιζόμενο φίλτρο loudness και επιλεγόμενα φίλτρα στους μετατροπείς ad/da, ενώ στην οθόνη απεικονίζονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, οδηγίες καθώς επίσης και ο αναλυτής φάσματος (30 περιοχών).
Ο ενισχυτής ακουστικών βασίζεται στην τεχνολογία Extreme Power της εταιρίας έχει αντίσταση εξόδου 0.1Ω και μπορεί να αποδώσει μέχρι 1.5W ανά κανάλι. Οι επιδόσεις του σε θέματα θορύβου και παραμόρφωσης είναι παρόμοιες με αυτές των εξόδων line και μπορεί να οδηγήσει δύο σετ ακουστικών.
Ο ADI-2 Pro είναι ήδη διαθέσιμος στην ελληνική αγορά, σε ειδικό για την συγκεκριμένη έκδοση μαύρο χρώμα, στην τιμή των €2.061,-

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, http://www.nakas.gr/, https://www.rme-audio.de/