Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/07/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα της Phasemation στην ελληνική αγορά.

Τα προϊόντα της Phasemation στην ελληνική αγορά.
2017/06/28, [δ.τ.]

Τα προϊόντα της Ιαπωνικής Phasemation είναι, πλέον, διαθέσιμα στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου από την εταιρία Chameleon Audio. Η Phasemation διαθέτει μια σειρά από ενισχυτές, η οποία περιλαμβάνει προενισχυτές line και phono καθώς και τελικούς ενισχυτές, μια σειρά κεφαλών κινητού πηνίου, ενισχυτή ακουστικών καθώς επίσης και αξεσουάρ.
Η εταιρία δείχνει μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς τα αναλογικά συστήματα, προσφέροντας αυτή τη στιγμή πέντε διαφορετικά μοντέλα κεφαλών, όλα κινητού πηνίου. Η κορυφαία κεφαλή είναι η PP-2000, εξέλιξη της PP-1000 η οποία παρουσιάστηκε το 2015, ενώ πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση φαίνεται και η καινούρια PP-500, μια περισσότερο προσιτή κατασκευή η οποία, πάντως, χρησιμοποιεί κάποια από τα κορυφαία υλικά της PP-2000, ανάμεσά τους τον αγωγό OFC 6N για τα πηνία και το υλικό DLC (Diamond Like Carbon) για την κατασκευή του κελύφους.
Στον χώρο των προενισχυτών phono, η εταιρία προσφέρει τέσσερα μοντέλα, από τα οποία τα δύο βασίζονται σε ημιαγωγούς (EA-200 και EA-300), ενώ τα κορυφαία EA-500 και EA-1000 βασίζονται σε κυκλώματα με λυχνίες. Ειδικά το EA-1000, φαίνεται να είναι μια προσέγγιση χωρίς συμβιβασμούς, με monoblock αρχιτεκτονική (ένα σασί ανά κανάλι) και ξεχωριστό τροφοδοτικό, τρεις εισόδους (δύο κινητού πηνίου και μια μαγνήτη) κύκλωμα αποέμφασης χωρίς ανάδραση και δυνατότητα ισοστάθμισης για μονοφωνικές χαράξεις και δίσκους 78 στροφών. Στον χώρο της προενίσχυσης του σήματος από κεφαλές, η εταιρία διαθέτει ακόμη δύο step-up με μετασχηματιστές.
Σε ό,τι αφορά τα “γραμμικά” ενισχυτικά, η Phasemation διαθέτει αυτή τη στιγμή τον προενισχυτή τον CA-1000, μια κατασκευή σε τρία σασί, από τα οποία τα δύο περιλαμβάνουν τα ενισχυτικά κυκλώματα (ένα σασί για κάθε κανάλι) και το τρίτο περιλαμβάνει τα τροφοδοτικά και τα κυκλώματα ελέγχου. Ο προενισχυτής βασίζεται σε λυχνίες 12ΑΧ7 και 6922 και σε κυκλώματα χωρίς ανάδραση. Η ρύθμιση στάθμης γίνεται από ένα υβριδικό (όπως το ονομάζει η ίδια η εταιρία) κύκλωμα το οποίο διατηρεί υψηλή αντίσταση εισόδου και χαμηλή αντίσταση εξόδου. Ο προενισχυτής προσφέρει μια έξοδο απευθείας από τον εξασθενητή (χωρίς να μεσολαβεί ενισχυτικό στάδιο).
Τέλος, μια από τις νέες προσθήκες στη σειρά προϊόντων της Pahsemation είναι ο μονομπλόκ τελικός MA-2000, ο οποίος παρουσιάστηκε το 2016. Είναι μια σχεδίαση βασισμένη σε λυχνίες 300B. Κάθε κανάλι χρησιμοποιεί δύο 300B παραλληλισμένες σε τοπολογία single ended και αποδίδει 25W με οδηγήτρια μια 2A3 και στάδιο εισόδου με τριόδους 12ΑΧ7. H τροφοδοσία της οδηγήτριας και των λυχνιών εξόδου είναι ξεχωριστή και σύζευξη του σταδίου οδήγησης με το στάδιο ισχύος γίνεται μέσω μετασχηματιστών.
Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Phasemation μπορείτε να πάρετε από τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Chameleon Audio.

info: Chameleon Audio, τηλ.: 213-027.7796, http://www.chameleonracks.com/, http://www.phasemation.com/