Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 16/03/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Oppo παρουσίασε DAC/Streamer στη σειρά Sonica.

Η Oppo παρουσίασε DAC/Streamer στη σειρά Sonica.
2017/01/31, [δ.τ.]

Η σειρά συσκευών Sonica της Oppo Digital πρόσφατα εμπλουτίστηκε με ένα νέο DAC/Network Streamer, ένα προϊόν που απευθύνεται στους απαιτητικούς του ψηφιακού ήχου, ο οποίοι θέλουν μια συσκευή που να διαχειρίζεται και αρχεία από το οικιακό δίκτυο. Η εταιρία αναφέρει ότι ο Sonica DAC, όπως είναι ονομασία του, είναι βελτιωμένος σε σχέση με προηγούμενες audiophile συσκευές της, όπως ο ενισχυτής ακουστικών HA-1 και το universal player BDP-105, ενώ θα βασίζεται στο κορυφαίο ολοκληρωμένο μετατροπής d/a της ESS, ES9038PRO.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο μετατροπέας μπορεί να διαχειριστεί αρχεία PCM και DSD και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναπαραγωγή υλικού το οποίο είναι αποθηκευμένο σε σκληρούς δίσκους και μνήμες flash που θα τοποθετούνται στη θύρα USB που διαθέτει. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί με ασύγχρονη σύνδεση USB για να πραγματοποιήσει streaming μέσω υπολογιστή, όντας συμβατός με αρχεία ανάλυσης μέχρι 32-bit/768kHz (PCM) και DSD512 (DSD). Με σύνδεση μέσω δικτύου, η συσκευή μπορεί να πραγματοποιήσει streaming σε αρχεία μέχρι 24-bit/192kHz (PCM) και DSD64 (DSD) και είναι συμβατή με όλα τα δημοφιλή φορμά (FLAC, WAV, Apple Lossless). Όπως και οι υπόλοιπες συσκευές της σειράς Sonica ο DAC περιλαμβάνει, επίσης, μια αναλογική είσοδο (Aux) μέσω της οποίας το σήμα μιας άλλης πηγής διανέμεται σε ένα σύστημα multi-room βασισμένο σε συμβατές συσκευές της Oppo.
H σύνδεση με το οικιακό δίκτυο γίνεται είτε ενσύρματα, είτε ασύρματα και ο χρήστης έχει στη διάθεσή του μια εφαρμογή η οποία του δίνει πρόσβαση στη μουσική του βιβλιοθήκη και του επιτρέπει να ελέγχει το playback. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS και Android. Ο Sonica DAC “βλέπει” ως πόρους τούς μοιρασμένους στο δίκτυο καταλόγους των υπολογιστών, συσκευές NAS, καθώς επίσης και κάθε smartphone ή tablet, ενώ υποστηρίζει και ασύρματες συνδέσεις Bluetooth και AirPlay.
Από πλευράς συμβατικών ψηφιακών εισόδων η συσκευή διαθέτει ομοαξονικές και οπτικές, ενώ η σύνδεσή του με τον ενισχυτή μπορεί να γίνει μέσω single ended ή balanced εξόδων. H Oppo αναφέρει ότι το αναλογικό στάδιο διατηρεί την balanced φιλοσοφία του 9038PRO μέχρι την έξοδο της συσκευής.