Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/09/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


North Star Design: Venti DAC για τα 20 χρόνια.

North Star Design: Venti DAC για τα 20 χρόνια.
2017/08/21, [δ.τ.]

Τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση μιας εταιρίας είναι μια καλή ευκαιρία για να γιορτάσει κανείς και η North Star Design το κάνει έμπρακτα, παρουσιάζοντας τον Venti (Είκοσι), έναν μετατροπέα βασισμένο στο ES9038PRO, ο οποίος φαίνεται να κάνει το “βήμα παραπάνω”, ξεπερνώντας σε επιδόσεις τον ήδη κορυφαίο Supremo.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, η επιλογή του ολοκληρωμένου της ESS, αποτέλεσε αυτή καθαυτή μια έμπνευση για τον σχεδιασμό του Venti, προσφέροντας μια κορυφαία βάση επάνω στην οποία οι Ιταλοί δημιούργησαν την νέα τους συσκευή. Αν και δεν έχουν δοθεί πολλές λεπτομέρειες στην δημοσιότητα, τα σημεία όπου δόθηκε ιδιαίτερη σημασία φαίνεται να είναι το clock σε συνδυασμό με τις δυνατότητες καταστολής του jitter που έχει το ίδιο το τσιπ της ESS, η προσεκτική διαχείριση των μηχανικών παραμέτρων της συσκευής (οι δύο μετασχηματιστές των -ξεχωριστών για το ψηφιακό και το αναλογικό τμήμα- τροφοδοτικών είναι εμβαπτισμένοι σε ρητίνη) καθώς επίσης και το interfacing του αναλογικού σταδίου της συσκευής με το αντίστοιχο στάδιο του 9038PRO. Εδώ η North Star Design επέλεξε ένα νέο κύκλωμα, υλοποιημένο με διακριτά εξαρτήματα το οποίο προσφέρει single ended και balanced εξόδους.
Ο Venti εκμεταλλεύεται στο έπακρο της δυνατότητες του κορυφαίου ολοκληρωμένου της ESS και μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 32-bit/768kHz (PCM) και DSD 128x (DSD) προσφέροντας επτά διαφορετικά ψηφιακά φίλτρα (όταν χρησιμοποιούνται streams PCM) επιλεγόμενα, μάλιστα, απευθείας από το τηλεχειριστήριο.
Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του πέντε συμβατικές ψηφιακές εισόδους (δύο ομοαξονικές, δύο οπτικές και μια AES/EBU), θύρα USB η οποία μπορεί να υποστηρίξει streams μέχρι 32/384 και θύρα I2S η οποία μπορεί να ανέβει μέχρι τα 768kHz, μια επιλογή η οποία είναι ιδανική για χρήση με συμβατά τρανσπόρτ όπως το Magnifico, αναφέρει η North Star Design. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, ο Venti θα είναι ικανός να πραγματοποιήσει upsampling από τα 16/44.1 στα 32/768 μέσω αναβάθμισης η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη.
Η αισθητική του Venti ακολουθεί τις βασικές γραμμές των Supremo/Magnifico με μόνη διαφοροποίηση την ύπαρξη μιας διαφανούς επιφάνειας στο επάνω μέρος, μέσω της οποίας διακρίνεται το κύκλωμα.

info: Ακουστική Κρήτης, τηλ.: 282-1097.508 (210-964.9420 για την Αθήνα), http://www.akoustiki-kritis.gr/, http://www.northstar.it/