Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/04/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ολοκληρωμένος ενισχυτής με Chromecast από την NAD.




Ολοκληρωμένος ενισχυτής με Chromecast από την NAD.
2017/03/23, [δ.τ.]

Η NAD παρουσίασε πρόσφατα τον ολοκληρωμένο C 338, τον πρώτο της ενισχυτή που ενσωματώνει την τεχνολογία Chromecast για streaming μουσικών αρχείων. Είναι μια σχεδίαση βασισμένη στην τοπολογία HybridDigital της εταιρίας, με διακοπτικό στάδιο εξόδου και, ως συνήθως, εντελώς λογική τιμή.
Η τεχνολογία Chromecast δίνει πρόσβαση σε έναν μεγάλο αριθμό εφαρμογών και συσκευών, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να ενεργοποιήσει την αντίστοιχη λειτουργία (Cast) σε συσκευές iOS, Android, MacOS και Windows (και, βεβαίως, Chromebook) που είναι συμβατές και να streamάρει μουσικό υλικό απευθείας στον ενισχυτή. Επιπροσθέτως, ο C 338 είναι συμβατός με το Google Assistance για φωνητικό έλεγχο και μπορεί να συνδεθεί με το σύστημα Google Home καθώς και με το τηλέφωνο Google Pixel.
Ο ενισχυτής ενσωματώνει και περισσότερο συμβατικές μεθόδους δικτύωσης, μέσω Bluetooth και WiFi και μπορεί να προσπελάσει πόρους του οικιακού δικτύου συμβατούς με UPnP (για παράδειγμα συσκευές NAS). Ο έλεγχος του C 338 μπορεί να γίνει μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής που μπορεί να εγκατασταθεί σε smartphone ή tablet.
Ο C 338 βασίζεται σε ένα διακοπτικό στάδιο εξόδου και στην τεχνολογία HybridDigital που έχει αναπτύξει η ίδια η NAD για να αποδώσει 50W ανά κανάλι σε φορτία 8Ω και 4Ω, ενώ προσφέρει μεγάλα περιθώρια δυναμικής ισχύος, φθάνοντας τα 150W/4Ω. Πίσω από αυτή την επίδοση βρίσκεται το τροφοδοτικό Asymmetrical PowerDrive της NAD, το οποίο μπορεί να αποδώσει στιγμιαία μέχρι 300W. Το στάδιο προενίσχυσης βασίζεται σε ηλεκτρονική ρύθμιση της στάθμης (με εύρος 120dB και βήμα 0.5dB) και περιλαμβάνει DAC (με διαφορική τοπολογία που αυξάνει την δυναμική περιοχή) καθώς επίσης και προενισχυτή phono (ΜΜ) με υποηχητικό φίλτρο, χωρίς πυκνωτές στο δρόμο του σήματος. Στις δυνατότητες σύνδεσης του ενισχυτή περιλαμβάνονται συμβατικές ψηφιακές είσοδοι (οπτικές και ομοαξονικές), δύο αναλογικές είσοδοι line, έξοδος για σύνδεση ενεργού υπογούφερ καθώς και έξοδος ακουστικών (οδηγούμενη από ξεχωριστό ενισχυτή).

info: Ν.Ι Λάιος, τηλ.: 210-862.9513, http://www.laiosav.gr/, http://www.nadelectronics.com/