Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 23/06/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ο νέος Reference DAC από την MSB, στα ίχνη του Select.


Ο νέος Reference DAC από την MSB, στα ίχνη του Select.
2017/05/18, [εταιρικό website]

Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε πρόσφατα έναν νέο μετατροπέα ο οποίος βασίζεται στην τεχνολογία Hybrid του κορυφαίου Select αλλά κινείται σε μια χαμηλότερη κατηγορία τιμής, επειδή χρησιμοποιεί τέσσερα αρθρώματα αντί των οκτώ. Η δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες του χρήστη, φυσικά, παραμένει και ο μετατροπέας μπορεί να χειριστεί streams PCM και DSD.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά στην εμφάνιση του Reference είναι η μεγάλη οθόνη του, ειδικά σχεδιασμένη για να διαβάζεται από μακρυά. Τα ηλεκτρονικά που την υποστηρίζουν βρίσκονται σε ειδικό θύλακα του μονοκόμματου σασί, ώστε να μην επιδρούν στα υπόλοιπα κυκλώματα και η MSB έχει φροντίσει ώστε ο ρυθμός ανανέωσής του να είναι κατάλληλα συγχρονισμένος με το DSP ώστε να ελαχιστοποιούνται οι παρεμβολές.
Η τροφοδοσία της συσκευής βασίζεται σε εξωτερικό τροφοδοτικό και είναι διαχωρισμένη για το ψηφιακό και το αναλογικό τμήμα της. Αν κάποιος θέλει να αναβαθμίσει τις συνθήκες τροφοδοσίας, μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο τροφοδοτικά Mono Powerbase μετατρέποντας την αρχιτεκτονική του Reference σε dual mono, με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αναφέρει η MSB.
Ο νέος μετατροπέας, στην βασική του έκδοση, βασίζεται σε τέσσερα αρθρώματα Hybrid και περιλαμβάνει δύο συμβατικές ψηφιακές εισόδους (ομοαξονική και οπτική), το βασικό άρθρωμα αναλογικής εξόδου, το κύκλωμα χρονισμού Femto 140 και το “μονό” τροφοδοτικό Dual Powerbase. Η συσκευή είναι συμβατή με όλα τα αρθρώματα εισόδου που χρησιμοποιούνται στον Select και μπορεί να χρησιμοποιήσει, επίσης, τα κυκλώματα clock Femto 77 και Femto 33. Σε ό,τι αφορά την αναλογική έξοδο, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το άρθρωμα των αναλογικών εισόδων (ώστε ο Reference να χρησιμοποιηθεί ως πλήρης προενισχυτής), κύκλωμα ρύθμισης της στάθμης καθώς και πρόσθετες αναλογικές εξόδους. Ανάλογα με την ψηφιακή είσοδο που θα χρησιμοποιηθεί, ο Reference μπορεί να διαχειριστεί streams PCM μέχρι 32-bit/3,072MHz, και DSD μέχρι DSD 8x.
Η τιμή της συσκευής ξεκινά από τις 39.500 δολάρια (για την βασική έκδοση, στην αμερικανική αγορά) και διαμορφώνεται ανάλογα με τα αρθρώματα που θα επιλέξει ο χρήστης καθώς και με το φινίρισμα.

info: Obscure Audio, τηλ.: 211-403.7844, http://www.obscure-audio.com/, http://www.msbtechnology.com/