Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 27/01/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Marantz παρουσίασε νέο κορυφαίο SA-CD player και ολοκληρωμένο ενισχυτή.

Η Marantz παρουσίασε νέο κορυφαίο SA-CD player και ολοκληρωμένο ενισχυτή.
2106/12/05, [δ.τ.]

Η Marantz ανακοίνωσε την σειρά Premium 10, η οποία περιλαμβάνει το SA-CD player SA-10 και τον ολοκληρωμένο ενισχυτή PM-10. Η εταιρία αναφέρει ότι πρόκειται για συσκευές που έχουν σχεδιαστεί με κριτήριο την καλύτερη δυνατή απόδοση σε χρήση με φορμά συμβατικής και υψηλής ανάλυσης και ότι καθορίζουν “ένα νέο επίπεδο αναφοράς”.
Το SA-10 αντικαθιστά το SA-7 και, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, “είναι η πρώτη ψηφιακή πηγή/USB-DAC που, στην πράξη, δεν διαθέτει DAC”. Αυτή η κάπως προκλητική δήλωση έχει βάση στο γεγονός ότι η Marantz χρησιμοποιεί την τεχνολογία Musical Mastering Conversion, στην πράξη ένα upsampler σε DSD256 το οποίο εφαρμόζεται σε όλα τα σήματα και καταλήγει σε μια παλμοσειρά με πολύ υψηλή συχνότητα από την οποία το αναλογικό σήμα μπορεί να προκύψει απλώς με την χρήση ενός καλής ποιότητας βαθυπερατού φίλτρου. Αυτού του σταδίου ψηφιακής επεξεργασίας και μετατροπής του σήματος σε αναλογικό το οποίο βασίζεται σε δύο master clocks, προηγείται ο μηχανισμός ανάγνωσης των οπτικών δίσκων (SACD-M3), τον οποίο έχει σχεδιάσει, επί τούτου, η εταιρία και είναι συμβατός με SA-CD, CD, CD-R/RW και DVD-R/RW με την πρόσθετη δυνατότητα ότι μπορεί να διαχειριστεί και αρχεία ήχου υψηλής ανάλυσης αποθηκευμένα (ως data) σε αυτούς τους δίσκους. Η συσκευή διαθέτει συμβατικές ψηφιακές εισόδους καθώς και θύρα USB με ασύγχρονη μεταφορά δεδομένων για streaming από υπολογιστή.
Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής PM-10 είναι μια dual mono/fully balanced σχεδίαση η οποία βασίζεται σε διακοπτικά στάδια εξόδου για να αποδώσει 200W ανά κανάλι σε φορτία 8Ω και 400W ανά κανάλι σε φορτία 4Ω. Ο ενισχυτής περιλαμβάνει και στάδιο προενίσχυσης phono, υλοποιημένο με διακριτά εξαρτήματα, κατάλληλο για κεφαλές κινητού μαγνήτη και κινητού πηνίου. Το στάδιο προενίσχυσης βασίζεται στα διάσημα πλέον HDAM της Marantz (Hyper-Dynamic Amplifier Module), αυτόνομες ενισχυτικές βαθμίδες υλοποιημένες με διακριτά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται αντί των συμβατικών τελεστικών ενισχυτών σε μορφή ολοκληρωμένου κυκλώματος. Ο PM-10 διαθέτει balanced και single ended εισόδους line, με το σήμα από τις τελευταίες να μετατρέπεται σε balanced πριν δρομολογηθεί για ενίσχυση. Η Marantz έχει εξοπλίσει τον ενισχυτή με έναν διακόπτη “Purest Mode” το οποίο απενεργοποιεί μέρη του κυκλώματος που δεν είναι απολύτως απαραίτητα, ενώ υπάρχει και είσοδος “Direct” για να χρησιμοποιείται ο PM-10 ως απλός τελικός ενισχυτής.

info: ETYT, τηλ.: 210-674.1363, http://www.etyt.gr/, http://www.marantz.com/