Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/12/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


A3: Η Magico παρουσίασε το πρώτο ηχείο της σειράς A.

A3: Η Magico παρουσίασε το πρώτο ηχείο της σειράς A.
2017/12/16, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής πρόσφατα ανακοίνωσε μια νέα σειρά ηχείων η οποία θα ονομάζεται “A” και το πρώτο ηχείο που ανήκει σε αυτήν είναι το A3, ένα τρίδρομο ηχείο δαπέδου, η τιμή του οποίου τού επιτρέπει να απευθυνθεί σε μια κάπως ευρύτερη αγορά αλλά η κατασκευή του ουδόλως απεμπολεί τις ιδέες και τις αξίες της Magico, καθώς θα διαθέτει καμπίνα από αλουμίνιο, τουίτερ με θόλο βηρυλλίου και μονάδες μεσαίων/χαμηλών από γραφένιο.
Το τουίτερ που χρησιμοποιήται επιτρέπει στο ηχείο να ανέβει πολύ ψηλά, στα 50kHz, και βασίζεται σε έναν θόλο 28 χιλιοστών από βηρύλλιο του οποίου η γεωμετρία και ο σχεδιασμός βασίζεται στην εμπειρία της εταιρίας από το περίφημο M-Project. Οι μεσαίες συχνότητες αποδίδονται από ένα μιντ με κώνο έξι ιντσών ο οποίος κατασκευάζεται από ανθρακονήματα με επικάλυψη από το υλικό XG Nanographene, το οποίο η εταιρία χρησιμοποιεί και στα μεγαλύτερα μοντέλα της. Οι χαμηλές συχνότητες αποδίδονται από δύο γούφερ επτά ιντσών με κώνο από το υλικό Nano-Tec. Τόσο το μιντ, όσο και τα δύο γούφερ αποτελούν προϊόν σχεδιασμού ο οποίος βασίζεται σε σύγχρονα εργαλεία μοντελοποίησης για κάθε πλευρά της συμπεριφοράς τους (ακουστική, μηχανική, ηλεκτρομαγνητική και θερμική), ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατόν, αναφέρει η εταιρία.
Το φίλτρο που οδηγεί τα μεγάφωνα βασίζεται στην τοπολογία που έχει αναπτύξει η ίδια η Magico και είναι γνωστή ως “Elliptical Symmetry”. Η οικογένεια των φίλτρων είναι Linkwitz-Riley (24dB/oct) και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση είναι της Mundorf.
Η κατασκευή της καμπίνας του Α3 δεν ξεφεύγει πολύ από την γνωστή συνταγή της Magico, καθώς χρησιμοποιεί φύλλα αλουμινίου το οποίο είναι κατάλληλο για κατασκευές υψηλών απαιτήσεων (6061 T6 aircraft grade), ένα υλικό παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στην σειρά Q. Το φινίρισμα γίνεται με ανοδίωση και η εσωτερική δομή είναι, κατά την προσφιλή τακτική της εταιρίας, ιδιαίτερα σύνθετη ώστε να ελαχιστοποιούνται οι κραδασμοί.
Με βάση τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά, το A3 θα έχει απόκριση 22Hz-50kHz, ευαισθησία 88dB και αντίσταση 4Ω. Οι διαστάσεις της καμπίνας είναι 1120x270x230 (mm) και το βάρος του κάθε ηχείου είναι 50kg. Αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2018, με τιμή η οποία θα είναι ελκυστική για τα δεδομένα της εταιρίας.

info: Audio Temple, τηλ.: 210-642.9655, http://www.audiotemple.gr/, http://www.magico.net/