Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/02/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Axios: Ειδικά καλώδια για ακουστικά από την Kimber Kable.

Axios: Ειδικά καλώδια για ακουστικά από την Kimber Kable.
2017/02/01, [δ.τ.]

Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της και την χαρακτηριστική μέθοδο πλέξης που συναντάμε σε πολλά από τα προϊόντα της, η Kimber προσφέρει μια σειρά από custom καλώδια, για χρήση σε συνδυασμό με μερικά από τα κορυφαία ακουστικά του κόσμου.
Όσοι έχουν δει από κοντά καλώδια της συγκεκριμένης εταιρίας δεν θα εκπλαγούν: Η Kimber χρησιμοποιεί συχνά τέτοιου είδους πλέξεις σε καλώδια σήματος, ηχείων και τροφοδοσίας και έχει εξελίξει την “τέχνη” στο έπακρο. Στην συγκεκριμένη εφαρμογή, μάλιστα, αυτή η προσέγγιση προσφέρει δύο πρόσθετα πλεονεκτήματα που είναι σημαντικά: Πρώτον το συνολικό καλώδιο είναι εύκαμπτο (κάτι που παίζει ρόλο σε θέματα ευχρηστίας όταν μιλάμε για ακουστικά) και, δεύτερον, λύνει με πολύ κομψό τρόπο το θέμα του διαχωρισμού του καλωδίου σε δύο κλάδους όταν αυτό χρησιμοποιείται σε ακουστικά που απαιτούν ξεχωριστή σύνδεση ανά κάψα. Για τις περιπτώσεις αυτές, η Kimber δημιούργησε μια νέα πλέξη η οποία διαχωρίζεται εύκολα χωρίς την ανάγκη δημιουργίας διακλάδωσης με κολλήσεις.
Το κάθε καλώδιο της σειράς Axios κατασκευάζεται, με το χέρι, από δεκαέξι συνολικά αγωγούς (οκτώ ανά κανάλι, τέσσερις ανά πολικότητα). Το υλικό των αγωγών είναι χαλκός ελεύθερος οξυγόνου (OFHC) με διάμετρο μισού χιλιοστού (24AWG) και η συνολική διάμετρός του καλωδίου είναι ένα τέταρτο της ίντσας. Όταν ο αγωγός διαχωρίζεται δημιουργούνται δύο κλάδοι με διάμετρο περί τα 4.6mm ο κάθε ένας. Τα κάθε καλώδιο τερματίζεται με το βύσμα που επιθυμεί ο χρήστης προς την πλευρά του ενισχυτή (για παράδειγμα, TRS 3.5mm, ή TRS 6.4mm), ενώ από την πλευρά των ακουστικών, ο τερματισμός γίνεται ανάλογα με τον τύπο τους. Σε όλες τις περιπτώσεις τα βύσματα έχουν περίβλημα από φυσικό ξύλο που ταιριάζει αισθητικά με το συγκεκριμένο μοντέλο ακουστικών και κατασκευάζεται ειδικά για την σειρά Axios. Οι κολλήσεις γίνονται από την ίδια την εταιρία με την χρήση σταθμών κόλλησης που χρησιμοποιούν άζωτο.
Τα καλώδια της σειράς Axios υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή ακουστικά των Audeze, Enigmacoustics, HiFi Man, McIntosh, MrSpeakers, Oppo, Pioneer, Sennheiser και Sony. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικώς με τα μοντέλα που καλύπτονται και την διαθεσιμότητα, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αντιπρόσωπο.

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, http://www.ultimateaudio.gr/, https://axios.kimber.com/