Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/09/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


P-1000: Η Gold Note παρουσίασε τον πρώτο της προενισχυτή.


P-1000: Η Gold Note παρουσίασε τον πρώτο της προενισχυτή.
2017/07/13, [εταιρικό website]

Ο P-1000 είναι ο πρώτος προενισχυτής line των Ιταλών και είναι μια σχεδίαση σε τάξη Α, με την αρχιτεκτονική “Ultra Balanced” της εταιρίας, χρησιμοποιεί επιλογέα εισόδων με ηλεκτρονόμους και ψηφιακά ελεγχόμενη ρύθμιση της στάθμης με οπτικό κωδικοποιητή.
Ο προενισχυτής αποτελεί το φυσικό συμπλήρωμα της σειράς 1000 και, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που δίνει ή ίδια η εταιρία, βασίζεται σε ένα τριπλό γραμμικό τροφοδοτικό. Συνολικά προσφέρει 10 εισόδους για πηγές, από τις οποίες οι πέντε είναι balanced με βύσματα XLR και οι πέντε single ended με βύσματα RCA, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα, κατόπιν παραγγελίας, ενσωμάτωσης DAC με μια ψηφιακή είσοδο.
Η αρχιτεκτονική Ultra Balanced της Gold Note, στην οποία βασίζεται το κύκλωμα του P-1000 περιλαμβάνει έξι συνολικά στάδια κέρδους, μια προσέγγιση η οποία “προσφέρει χαμηλές παραμορφώσεις και μεγαλύτερο εύρος ζώνης”, αναφέρει η εταιρία. Ο προενισχυτής μπορεί να λειτουργήσει σε μονοφωνικό ρυθμό, ώστε να υποστηρίξει την σωστή αναπαραγωγή των μονοφωνικών ηχογραφήσεων και ο χρήστης μπορεί να αντιμεταθέσει τα κανάλια αν το κρίνει απαραίτητο, σε συγκεκριμένες παραγωγές. Ο προενισχυτής προσφέρει, επίσης, διακόπτη επιλογής της φάσης.
Ανάμεσα στις δυνατότητες του P-1000 βρίσκεται η λειτουργία “Over-Boost” η οποία, κατά την Gold Note προσφέρει υψηλότερη ενέργεια στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων και αποδεικνύεται χρήσιμη όταν το σύστημα βασίζεται σε ηχεία που έχουν σημαντικές απαιτήσεις στην οδήγησή τους. Ο χρήστης μπορεί πάντα να παρακάμψει το Over-Boost θέτοντας το αντίστοιχο ρυθμιστικό στη θέση Flat/0.
Το σύστημα ελέγχου του προενισχυτή είναι αρκετά ευέλικτο, επιτρέποντας την αποθήκευση των ρυθμίσεων και της στάθμης για κάθε είσοδο ξεχωριστά. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται με βήμα 0.5dB, είναι ψηφιακά ελεγχόμενη και βασίζεται σε έναν οπτικό κωδικοποιητή της Alps.
Ο P-1000 μπορεί να αναβαθμιστεί με το εξωτερικό λαμπάτο στάδιο εξόδου (TUBE1006/1012, επίσης σε τάξη Α) και το εξωτερικό τροφοδοτικό PSU1100. Αναβαθμίσεις μπορούν να γίνουν και στο λογισμικό της συσκευής, μέσω μιας θύρας USB που βρίσκεται στο πίσω μέρος της.

info: Nexus Acoustics, τηλ.: 210-983.0207, http://www.nexusacoustics.com/, http://www.goldnote.it/