Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 25/09/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Alteco C-1: Ένα ηχείο πολλαπλών ρόλων από την Dali.

Alteco C-1: Ένα ηχείο πολλαπλών ρόλων από την Dali.
2017/09/05, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής από την Δανία παρουσίασε ένα ηχείο κόμπακτ, σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε κανάλια ύψους συστημάτων που υποστηρίζουν Dolby Atmos, DTS:X και Auro-3D, όσο και σε περισσότερο... συμβατικούς ρόλους surround ή, ακόμη και ως βασικό ηχείο σε ένα μικρό δικαναλικό σύστημα.
Η βασική ιδέα πίσω από την ευελιξία του Alteco C-1 είναι ο συνδυασμός της επικλινούς μπάφλας του με έναν διακόπτη ο οποίος ελέγχει ηλεκτρονικά την κατεύθυνση του ακουστικού άξονα, δίνοντας στον χρήστη την δυνατότητα να επιλέξει μια “κανονική”, ήπια διασπορά ή μια μεγάλη κλίση. Το ηχείο μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή και να παίξει τον ρόλο του κλασικού ηχείου ύψους σε ένα πολυκαναλικό σύστημα, ή επάνω στα κυρίως ή τα surround ηχεία και να δημιουργήσει την αίσθηση του ύψους μέσω ανακλάσεων στην οροφή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμβατικό surround (πλευρικό ή κεντρικό), ως κυρίως ηχείο σε μικρά δικαναλικά συστήματα ή ακόμη και σε desktop εφαρμογές.
Το Alteco C-1 είναι μια σχεδίαση δύο δρόμων, βασισμένη σε μια μονάδα μεσαίων/χαμηλών συχνοτήτων 4.5 ιντσών με κώνο από το γνωστό μείγμα ινών ξύλου και χαρτοπολτού της εταιρίας και σε ένα τουίτερ 21mm, μαλακού θόλου με διάφραγμα πολύ χαμηλής μάζας. Η φόρτιση του γούφερ γίνεται μέσω καμπίνας κλειστού τύπου (επιλογή που εξηγεί την χαμηλή ευαισθησία του Alteco C-1, στα 83dB/2.83V/1m) και η συχνότητα cross είναι στα 2.1kHz. Η Dali δίνει απόκριση συχνότητας 74Hz-26kHz, γεγονός που σημαίνει ότι για χρήση σε δικαναλικά συστήματα, είναι πιθανόν να απαιτηθεί ένα sub για να συμπληρώνει την κατώτερη περιοχή.
Το ηχείο είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά (με τιμή €149,- το τεμάχιο), σε δύο φινιρίσματα, με φύλλο βινυλίου σε μαύρο και καρυδιά.

info: Κινοτεχνική, τηλ.: 210-960.1071-2, http://www.kinotechniki.gr/, http://www.dali-speakers.com/