Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 12/05/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η CI Audio παρουσίασε τον νέο PEQ-1.

Η CI Audio παρουσίασε τον νέο PEQ-1.
2017/04/27, [επίσημο website]

Ονομάζεται PEQ-1 MKII και είναι η δεύτερη έκδοση του προενισχυτή phono της γνωστής Channel Islands Audio. Με dual mono αρχιτεκτονική, πλήρεις δυνατότητες προσαρμογής στην κεφαλή και ιδιαίτερα φροντισμένος από πλευράς υλικών απευθύνεται, στους απαιτητικούς ακροατές δίσκων βινυλίου.
Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έχει δώσει η εταιρία στη δημοσιότητα, ο προενισχυτής διαθέτει ξεχωριστή είσοδο τροφοδοσίας και ξεχωριστά στάδια για την εξομάλυνση και την σταθεροποίηση της τάσης για κάθε κανάλι, των οποίων οι επιδόσεις σε θέματα θορύβου είναι συγκρίσιμες με αυτές των μπαταριών (“χωρίς την ταλαιπωρία”, αναφέρει χαρακτηριστικά η CI). Ο προενισχυτής συνοδεύεται από ένα μικρό εξωτερικό τροφοδοτικό το οποίο όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε δίκτυα 120V, επομένως οι χρήστες στην Ευρώπη (και όπου αλλού χρησιμοποιείται τάση δικτύου 220-240V) θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το πρόσθετο τροφοδοτικό της εταιρίας (AC-15MKII) το οποίο προσφέρει, επιπροσθέτως, φίλτρο για το θόρυβο υψηλών συχνοτήτων στην πλευρά της υψηλής τάσης και διακόπτη on/off.
Κάθε κανάλι του προενισχυτή είναι συναρμολογημένο στη δική του πλακέτα και η προσέγγιση αυτή βελτιώνει την διαφωνία μεταξύ των καναλιών και την ομοιότητα των χαρακτηριστικών τους. Η αρχιτεκτονική του κυκλώματος περιλαμβάνει ένα πρώτο στάδιο, όπου γίνονται και οι ρυθμίσεις της αντίστασης, της χωρητικότητας εισόδου και του κέρδους. Στο ίδιο στάδιο περιλαμβάνεται και ένα επιλεγόμενο φίλτρο υποηχητικών συχνοτήτων. Η αποέμφαση RIAA γίνεται με μικτό τρόπο, μέσω παθητικού δικτυώματος για την περιοχή των υψηλών συχνοτήτων και μέσω του βρόχου ανάδρασης του δεύτερου σταδίου για την περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων.
Η ποιότητα κατασκευής φαίνεται ιδιαίτερα προσεγμένη και η συσκευή χρησιμοποιεί βύσματα Cardas για τις συνδέσεις και επώνυμα παθητικά εξαρτήματα (αντιστάσεις Takman, πυκνωτές Nichicon και Vishay και διακόπτες της Grayhill) ενώ ιδιαίτερα φροντισμένο είναι και το κύκλωμα σε ό,τι αφορά την προστασία από τους θορύβους (με μεικτή γείωση αστέρα/ground plane και κλωβό Faraday για το σύνολο των κυκλωμάτων). Όλα τα προϊόντα της CI Audio καλύπτονται με εγγύηση πέντε ετών.

info: Solid Foundation, τηλ.: 210-956.8738, http://www.solidfoundation.gr/, http://www.ciaudio.com/