Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/06/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Hugo 2: Ο φορητός DAC/Ενισχυτής της Chord, αλλιώς!


Hugo 2: Ο φορητός DAC/Ενισχυτής της Chord, αλλιώς!
05/01/2017, [δ.τ.]

Η νέα εκδοχή του DAC/Ενισχυτή ακουστικών Hugo, παρουσιάστηκε στις αρχές της χρονιάς και ονομάζεται, απλώς, Hugo 2. Με νέο σασί, περισσότερες δυνατότητες σύνδεσης και αλλαγές στο κύκλωμα, φιλοδοξεί να ανανεώσει το ενδιαφέρον για μια από τις πλέον επιτυχημένες συσκευές της Chord.
Η πλέον εμφανής διαφορά του νέου μοντέλου σε σχέση με το αρχικό, είναι αισθητική: Το νέο σασί διατηρεί το μονοκόμματο αλουμίνιο, ως υλικό, αλλά, τώρα, έχει χαμηλότερο προφίλ και τέσσερις πολύ χαρακτηριστικούς σφαιρικούς διακόπτες με διαφορετικά χρώματα. Μέσω αυτών ο χρήστης ελέγχει τον on/off της συσκευής, επιλέγει είσοδο και φίλτρα και ενεργοποιεί τον αλγόριθμο cross-feed. Η εταιρία αναφέρει ότι το νέο, πληρέστερο user interface κάνει τον Hugo 2 πιο φιλικό στη χρήση, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε οικιακά συστήματα, μια πλευρά της συσκευής την οποία η Chord επιχειρεί να τονίσει ακόμη περισσότερο προσφέροντας και ένα πλήρες τηλεχειριστήριο.
Το πλέον ενδιαφέρον μέρος του Hugo 2 είναι, πάντως ,το ψηφιακό. Όπως και η προηγούμενη έκδοση αλλά και όλες οι ψηφιακές συσκευές της Chord, βασίζεται σε ένα FPGA το οποίο τρέχει την τελευταία έκδοση των αλγορίθμων της, μαζί με τα νέα φίλτρα που έχει σχεδιάσει ο Rob Watts (WTA: Watts Transient Aligned, συνολικά υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές επιλογές). Στο αναλογικό μέρος έχουν γίνει βελτιώσεις στην ισχύ του ενισχυτή, τον θόρυβο και την δυναμική περιοχή, αναφέρει η εταιρία.
Ο Hugo 2 προσφέρει δύο συμβατικές ψηφιακές εισόδους (ομοαξονική και οπτική) καθώς και θύρα USB μέσω της οποίας μπορεί να διαχειριστεί αρχεία μέχρι 768kHz (PCM) και DSD512 (DSD 8x). Υπάρχει, ακόμη δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του έξοδο line (RCΑ) καθώς και δύο εξόδους για σύνδεση ακουστικών (TRS 3.5mm και 6.4mm).
Όταν χρησιμοποιείται ως ενισχυτής ακουστικών, ο Hugo 2 διαθέτει ψηφιακό cross-feed το οποίο μπορεί να λειτουργήσει σε τρεις διαφορετικούς ρυθμούς. Με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, ο αλγόριθμος βασίζεται σε 400mS σήματος το οποίο υπόκειται στην κατάλληλη διαμόρφωση και αθροίζεται “χιαστί” με χρονική καθυστέρηση σε κάθε κανάλι. Η συσκευή τροφοδοτείται από επαναφορτιζόμενη μπαταρία η οποία έχει αυτονομία μέχρι επτά ώρες και μπορεί να φορτιστεί με δύο τρόπους, γρήγορα (με 1.8A) και αργά (λιγότερο από 1Α), μέσω μιας ειδικής θύρας USB.