Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 20/02/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Υποστήριξη Roon από τον QX-5 Twenty της Ayre.


Υποστήριξη Roon από τον QX-5 Twenty της Ayre.
2017/02/16, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι ο ψηφιακός προενισχυτής/DAC/Streamer QX-5 Twenty υποστηρίζει το media player της Roon Labs, μια από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές για την διαχείριση και το playback αρχείων και streams.
Η συσκευή υποστηρίζει την έκδοση 1.3 και ενσωματώνει αρκετές από τις λειτουργίες της στο interface που έχει στα χέρια του ο χρήστης. Για παράδειγμα, η εφαρμογή μπορεί να θέσει σε λειτουργία το QX-5 Twenty και να το γυρίσει στην είσοδο “Network”, όταν αυτό βρίσκεται σε stand-by, με το απλό πάτημα του Play στην οθόνη του smartphone ή του tablet, ενώ μπορεί να γίνει και ρύθμιση της στάθμης με τον ίδιο τρόπο (μέσω του interface), αρκεί το QX-5 να λειτουργεί σε ρυθμό προενισχυτή.
Το Roon έχει κερδίσει πολλούς φίλους στην κοινότητα των audiophiles κυρίως χάρις στις δυνατότητες presentation του υλικού και των metadata που προσφέρει, καθώς και χάρις στην ευελιξία του στην υποστήριξη πολλών διαφορετικών πηγών καθώς και συστημάτων multiroom. Εννοείται, ότι στις βασικές του δυνατότητες περιλαμβάνεται το streaming αρχείων από πόρους του τοπικού δικτύου (υπολογιστές και NAS) καθώς επίσης και η σύνδεση με διάφορες υπηρεσίες του διαδικτύου (ανάμεσά τους και το Tidal).
To QX-5 Twenty της Ayre είναι ένα ψηφιακό hub (στην πράξη, ένας ψηφιακός προενισχυτής/DAC, ο οποίος μπορεί να συνδεθεί και στο τοπικό δίκτυο), το οποίο βασίζεται σε μετατροπέα της ESS (ES9038PRO), ειδικά σχεδιασμένο κύκλωμα clock (προϊόν συνεργασίας των Ayre/Morion) καθώς και στο γνωστό ψηφιακό φίλτρο ελάχιστης φάσης το οποίο έχει αναπτύξει και χρησιμοποιεί συστηματικά στις ψηφιακές της συσκευές η Ayre. Το πακέτο περιλαμβάνει, ακόμη, ένα ρυθμιστικό στάθμης 100 βημάτων, γραμμικό τροφοδοτικό και την γνωστή ποιότητα κατασκευής της συγκεκριμένης εταιρίας. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του 10 ψηφιακές εισόδους, οκτώ συμβατικές με δυνατότητα χειρισμού 24/192, μία θύρα USB η οποία ανεβαίνει μέχρι τα 24/384 (PCM) και DSD128 (μέσω DoP), καθώς και Ethernet (24/192 και DSD64).

info: Audio Temple, τηλ.: τηλ.: 210-642.9655, http://www.audiotemple.gr/, http://www.ayre.com/, https://roonlabs.com/