Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 13/07/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η σειρά M της Audiolab απέκτησε μικρό DAC.


Η σειρά M της Audiolab απέκτησε μικρό DAC.
2017/05/31, [δ.τ.]

Ονομάζεται, απλώς, M-DAC Mini και είναι ένας μικρός σε διαστάσεις DAC/Ενισχυτής ακουστικών, ο οποίος ανήκει στην ομώνυμη σειρά του γνωστού κατασκευαστή, συμπληρώνοντας συσκευές όπως ο M-DAC και ο M-One. Με κόστος που μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως λογικό, μπορεί να διαχειριστεί σήματα υψηλής ανάλυσης και τροφοδοτείται από μπαταρίες.
Ο νέος μετατροπέας βασίζεται σε λύση της ESS για την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό, γεγονός που του επιτρέπει να εκμεταλλευθεί και την τεχνολογία καταστολής του jitter της (Time Domain Jitter Eliminator). Μπορεί να διαχειριστεί σήματα 32-bit/384kHz και DSD256 μέσω της θύρας USB η οποία λειτουργεί σε ασύγχρονο ρυθμό και βασίζεται σε δύο διαφορετικά master clocks για ακόμη καλύτερη συμπεριφορά σε θέματα jitter. Ο M-DAC Mini διαθέτει, ακόμη, δύο συμβατικές ψηφιακές εισόδους (οπτική και ομοαξονική) καθώς και αντίστοιχες ψηφιακές εξόδους, γεγονός που μεταφράζεται στο ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως απλός μετατροπέας USB/SPDIF. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του αναλογική έξοδο (RCA) και μια έξοδο για σύνδεση ακουστικών (TRS 6.4mm).
Το αναλογικό στάδιο της συσκευής βασίζεται σε κύκλωμα με διακριτούς ημιαγωγούς (JFETs σε τάξη Α), υπάρχει ξεχωριστό στάδιο εξόδου για τα ακουστικά και η ρύθμιση της στάθμης γίνεται με ποτενσιόμετρο της ALPS. Η εταιρία αναφέρει ότι σε κρίσιμα σημεία του κυκλώματος, όπως είναι το φίλτρο διέλευσης χαμηλών συχνοτήτων, έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλής ποιότητας.
Η τροφοδοσία του M-DAC Mini γίνεται μέσω επαναφορτιζόμενης μπαταρίας. Αυτό, εξασφαλίζει φορητότητα αλλά και καλές επιδόσεις σε θέματα θορύβου, χωρίς την ανάγκη ενσωμάτωσης ενός υψηλής ποιότητας (και επομένως ακριβού) τροφοδοτικού, αναφέρει η Audiolab. Η φόρτιση γίνεται από εξωτερικό πακ και, επίσης, είναι δυνατή η φόρτιση συσκευών iOS μέσω της θύρας USB, είτε το M-DAC Mini τροφοδοτείται από το ρεύμα, είτε όχι. Η τιμή του στην αγορά της Μ. Βρετανίας είναι μικρότερη των £300,-

info: Audio Evolution, τηλ.: 210-959.6288, http://www.audioevolution.gr/, http://www.audiolab.co.uk/