Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 21/07/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Μεταμορφώνοντας την Denon DL-103...


Μεταμορφώνοντας την Denon DL-103...
2017/05/09, [δ.τ.]

Η Audio MusiKraft είναι μια νέα εταιρία, η οποία επιχειρεί να αλλάξει την εμφάνιση και τον ήχο μιας θρυλικής κεφαλής, της Denon DL-103. Προσφέροντας μια σειρά από διαφορετικά περιβλήματα και διαφορετικά φινιρίσματα, δίνει την ευκαιρία σε όσους ψάχνονται γύρω από τον ήχο του βινυλίου να βελτιώσουν τον ήχο του συστήματός τους και να ασχοληθούν με το ευγενές σπορ του tweaking αλλάζοντας μια παράμετρο στην οποία σπανίως έχει κανείς πρόσβαση, τη δομή και το υλικό του headshell.
Με βάση τα όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου, η εταιρία που ίδρυσε ο Guy Pelletier διαθέτει μια μικρή ομάδα που έμπειρους τεχνίτες (οι οποίοι, όλως τυχαίως, είναι και λάτρεις της μουσικής...) και έχει δαπανήσει τέσσερα χρόνια σε έρευνα και εξέλιξη, με την δημιουργία πολλών πρωτοτύπων πριν επισημοποιήσει και διαθέσει στην αγορά τις προτάσεις της για την DL-103.
Στην πράξη, αυτό που προσφέρει η Audio MusiKraft είναι ένα νέο κέλυφος για τις DL-103/103R το οποίο απαρτίζεται από έναν μεταλλικό σκελετό στον οποίο προσαρμόζονται ξύλινες επιφάνειες για το τελικό φινίρισμα. Ο μεταλλικός σκελετός μπορεί να αποτελείται από τρία διαφορετικά μέταλλα, αλουμίνιο, κράμα αλουμινίου/λιθίου και μαγνήσιο. Τα αντίστοιχα μοντέλα ονομάζονται S-Al, S-AlLi-103 και S-Mg-103 αντιστοίχως. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να αγοράσει τα περιβλήματα με ή χωρίς την κεφαλή (σε περίπτωση που έχει ήδη μια Denon DL-103), αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτείται μια αλλαγή στην ίδια την κεφαλή προκειμένου να μεταφερθεί στο νέο κέλυφος.
Οι τρεις μεταλλικοί σκελετοί μπορούν να συνδυαστούν με κάποιο από τα 24 διαφορετικά ξύλα ώστε να δημιουργήσουν το ολοκληρωμένο κέλυφος και, μπορεί να υποθέσει κανείς, οι διαφορές μεταξύ των ιδιοτήτων των μετάλλων και των ξύλων προσφέρουν κάποιες δυνατότητες αλλαγής του ηχητικού χαρακτήρα της κεφαλής. Η ίδια η Audio MusiKraft αναφέρει ότι “όταν η Denon DL-103 απελευθερωθεί από το πλαστικό της κέλυφος και συνδυαστεί με ένα από custom κελύφη που προσφέρει, ο κάτοχός της θα ακούσει τις πλήρεις δυνατότητες που διαθέτει”.