Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 17/02/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος τελικός ενισχυτής από την ATC.


Νέος τελικός ενισχυτής από την ATC.
2016/10/13, [δ.τ.]

Με διπλάσια ισχύ σε σχέση με το μικρότερο μοντέλο, το P1, ο νέος τελικός ενισχυτής της ATC ονομάζεται P2 και είναι κατάλληλος για την οδήγηση δύσκολων φορτίων με χαμηλές παραμορφώσεις και μεγάλο εύρος συχνοτήτων. Κατασκευάζεται στην Μεγάλη Βρετανία, βασίζεται σε στάδιο ισχύος ΑΒ και ταιριάζει αισθητικά με τους προενισχυτές της εταιρίας.
Με βάση τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά, ο ενισχυτής αποδίδει 300W ανά κανάλι και αναπτύχθηκε παράλληλα με την “επαγγελματική” έκδοση P2-Pro, η οποία είναι κατάλληλη για χρήση σε περιβάλλον στούντιο. Η αρχιτεκτονική του είναι dual mono, σε επίπεδο τροφοδοτικών και γειώσεων (οι επιστροφές του σήματος είναι ξεχωριστές για κάθε κανάλι, επομένως μιλάμε για συσκευή με επιπλέουσες εξόδους ), σε μια προσπάθεια για μείωση στο ελάχιστο της διαφωνίας των καναλιών και της ενδοδιαμόρφωσης μεταξύ τους, τουλάχιστον μέχρι τα 400kHz, όπως αναφέρει η ATC. Φυσικά, το βασικό πλεονέκτημα της αρχιτεκτονικής dual mono παραμένει: Οι απαιτήσεις ισχύος του ενός καναλιού δεν επηρεάζουν το άλλο.
Το σασί είναι κατασκευασμένο με γνώμονα την μείωση των κραδασμών και χρησιμοποιεί πρόσοψη κατασκευασμένη από αλουμίνιο μισής ίντσας. Στηρίζει δύο μετασχηματιστές 400VA, χαμηλού θορύβου και ένα στάδιο ισχύος με τρία ζεύγη MOSFET ανά κανάλι, τοπολογία που επιτρέπει στην ενισχυτή να ελέγξει ρεύματα που φτάνουν τα 15Α. Η τοπολογία είναι η γνωστή “grounded source” (κοινής πηγής) την οποία η εταιρία συμπαθεί ιδιαιτέρως και την χρησιμοποιεί σε όλους τους ενισχυτές της, περιλαμβανόμενων και αυτών που υποστηρίζουν τα ενεργά της ηχεία, επειδή, όπως αναφέρεται, εξασφαλίζει “ομαλή απόδοση ισχύος και ιδιαίτερα χαμηλές παραμορφώσεις).
Η συνολική απολαβή του P2 είναι η ίδια με αυτήν του μικρότερου μοντέλου, P1 (με ισχύ 150W ανά κανάλι), ένα γεγονός που επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση τους σε ένα διενισχυόμενο ή τριενισχυόμενο σύστημα, χωρίς την ανάγκη πρόσθετων ρυθμίσεων. Η σύνδεση των ενισχυτών σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να γίνει μέσω ειδικών ακροδεκτών (Link) που διαθέτουν. Από πλευράς εισόδων, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ single ended και balanced (RCA/XLR).

info: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154-5, http://www.locationhiend.com/, http://www.atcloudspeakers.co.uk/