Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 04/12/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Καταστολή θορύβου στην είσοδο phono από την Akiko Audio.


Καταστολή θορύβου στην είσοδο phono από την Akiko Audio.
2017/11/15, [εταιρικό website]

Η γνωστή για τα παθητικά συστήματα καταστολής θορύβου Akiko, παρουσίασε μια λύση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των σημάτων πολύ χαμηλής στάθμης που παράγονται από τις κεφαλές και οδηγούνται στις εισόδους phono ενός συστήματος. Η χρήση του Phono Booster, όπως και των υπόλοιπων προϊόντων της εταιρίας, είναι πολύ απλή και, με βάση τα όσα αναφέρονται στον δικτυακό τόπο της, η επίδρασή του αφορά κυρίως στον θόρυβο υψηλών συχνοτήτων.
Η καταστολή του συνολικού θορύβου σε ένα σύστημα είναι ειδικότητα της Akiko και η εταιρία αναφέρει ότι πηγές θορύβου όπως το δίκτυο τροφοδοσίας και οι διάφορες συσκευές που παράγουν και διαχειρίζονται υψηλές συχνότητες επιδρούν ιδιαίτερα στα χαμηλής στάθμης σήματα που παράγονται από τις κεφαλές. Το Phono Booster ακολουθεί την κλασική προσέγγιση της εταιρίας, όντας παθητικό και έξω από τον δρόμο του σήματος. Η κατασκευή βασίζεται σε ένα εξωτερικό περίβλημα εντός του οποίου έχουν διαμορφωθεί δύο διαμερίσματα που έχουν γεμιστεί με ένα μείγμα από υλικά (για τα οποία, παγίως, η Akiko δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες) και συνδέονται γαλβανικά με έναν αγωγό. Η συνολική δομή είναι σταθεροποιημένη με μια ειδική “μαύρη” ρητίνη η οποία εξασφαλίζει την ελαχιστοποίηση των μικροφωνικών εφέ (της επίδρασης δηλαδή των ηχητικών κυμάτων στην όλη κατασκευή). Το ίδιο το περίβλημα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο μεγάλου πάχους και η μόνη επικοινωνία με τον έξω κόσμο είναι ένα απλό καλώδιο που τερματίζεται σε έναν ακροδέκτη τύπου “U”.
Το Phono Booster μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα ή και πίσω από το πλατό, δίπλα ή πάνω στον προενισχυτή phono και το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθεί το καλώδια με κάποιον διαθέσιμο ακροδέκτη γείωσης από αυτούς που έχουν, συνήθως, όλοι οι προενισχυτές phono. Η συσκευή δεν συνδέεται με το δίκτυο τροφοδοσίας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια η Akiko, “η χρήση του Phono Booster προσφέρει καλύτερη ποιότητα σήματος”, με χαρακτηριστικά όπως “σημαντική αναβάθμιση στην απόδοση των φωνών και των ακουστικών οργάνων” καθώς επίσης και “αύξηση στην αίσθηση του χώρου και στην απόδοση των μικροδυναμικών”. Το αποτέλεσμα, αναφέρεται, είναι “μια πιο ευχάριστη μουσική εμπειρία, επειδή η στάθμη του θορύβου έχει μειωθεί και το άκουσμα είναι περισσότερο ξεκούραστο”. Οι διαστάσεις του Phono Booster είναι περιορισμένες (98x65x39, mm) και το βάρος του 430 γραμμάρια. Όλες οι συνδέσεις έχουν γίνει με ασημοκόλληση και ο ακροδέκτης είναι επίχρυσος, της Hirshmann. Η κατασκευή είναι χειροποίητη και περιλαμβάνει αγωγό σύνδεσης με μήκος 60 εκατοστών. Η Akiko προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων για χρονικό διάστημα 14 ημερών και εγγύηση 10 ετών για την κατασκευή. Η τιμή που δίνεται στο e-shop της εταιρίας είναι €350,-.

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, http://www.ultimateaudio.gr/, http://www.akikoaudio.com/