Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 10/04/2003 


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►HOW TO►ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΗΧΕΙΑ►H ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ►ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ...

AV BLOG 

SITE MAP

Σχήμα 2α.: Η γεωμετρία ενός συστήματος ηχείων στο κατακόρυφο επίπεδο. 
Σχήμα 2β.: Η σωστή τοποθέτηση και η επιλογή της θέσης ακρόασης προυποθέτουν να είναι γνωστή η θέση του ακουστικού άξονα. 
Υψος και
Ακουστικός Αξονας...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Το ύψος h που φαίνεται στο σχήμα 2α, καθορίζεται ως η απόσταση του ακουστικού άξονα από το δάπεδο και πολύ συχνά, ο άξονας αυτός θεωρούμε προσεγγιστικά ότι είναι ο άξονας του τουίτερ (προσοχή όμως, συχνά αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι και εντελώς λάθος! Γι αυτό καλό είναι να ανατρέξετε στις οδηγίες του κατασκευαστή). Ο ακουστικός άξονας ενός ηχείου είναι η νοητή ευθεία επάνω στην οποία η απόκριση συχνότητας είναι η βέλτιστη. Ενα τυπικό ύψος είναι το 1.20m που θεωρείται ότι είναι και το ύψος των αυτιών ενός καθήμενου ακροατή και συμβολίζται με hL στο σχήμα 2β. Σε κάθε περίπτωση, η γωνία α, η οποία συμβολίζει την θέση του άξονα ακρόασης σε σχέση με τον ακουστικό άξονα θα πρέπει να παραμένει η ελάχιστη δυνατή. Αν το ηχείο είναι δαπέδου, υποτείθεται ότι ο σχεδιαστής έχει φροντίσει για το σωστό h (oπότε προσέξτε τι θα βάλετε κάτω από το ηχείο σας) αν είναι βιβλιοθήκης ή βάσης, το σωστό ύψος είναι κάτι που θα το φροντίσετε εσείς, με τις κατάλληλες βάσεις.  Είναι αυτονόητο, ότι η τοποθέτηση ηχείων βιβλιοθήκης ή βάσης στο δάπεδο ή σε διαφορετικά μεταξύ τους ύψη απαγορεύεται απολύτως. Επιπρόσθετα ένα καλό μέτρο προστασίας θα είναι να αποφεύγετε την ταύτιση των διαφόρων αποστάσεων με άρτιες υποδιαιρέσεις των διαστάσεων του χώρου σε μία προσπάθεια να αποφύγετε την ενίσχυση των αξονικών ρυθμών.  

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ    ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ο,τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ηχεία
Ποιές είναι οι επιπτώσεις της μέγιστης ισχύος, της ευαισθησίας και της εμπέδησης ενός συστήματος ηχείων
Πόσα περίπου βατ χρειάζεστε από τον ενισχυτή σας, με δεδομένα την ευαισθησία των ηχείων σας, την θέση τους και την στάθμη που απαιτείτε.
Μία σελίδα με FAQ (Frequently Asked Questions) της οποίας το περιεχόμενο μπορείτε να διαμορφώσετε και με δικές σας ερωτήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
►H γεωμετρία στο οριζόντιο επίπεδο
►Η γεωμετρία στα συστήματα 3/2
Audio & Video Primer: H ιεραρχική θεώρηση των οπτικοακουστικών συστημάτων.
Το δικαναλικό ηχοσύστημα
Το πολυκαναλικό ηχοσύστημα

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2003
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr