Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/09/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


ΜΚΙΙ εκδόσεις για συσκευές της Rotel.ΜΚΙΙ εκδόσεις για συσκευές της Rotel.
2023/07/25, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε τις εκδόσεις MKII των ολοκληρωμένων ενισχυτών A10 και A11 καθώς και του CD player CD11. Όσοι γνωρίζουν την εταιρία, γνωρίζουν, επίσης, ότι δεν κάνει τίποτε στην τύχη, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε αισθητές βελτιώσεις στα κρίσιμα σημεία.
Με βάση τα όσα αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, οι αλλαγές που έχουν γίνει εντοπίζονται σε δεκάδες σημεία. Στην περίπτωση του A10MKII έχουν γίνει 67 αλλαγές εξαρτημάτων, στο τροφοδοτικό και στο στάδιο κέρδους του τελικού ενισχυτή, ο A11MKII έχει βελτιωθεί σε 22 σημεία, στο ψηφιακό του μέρος ενώ το CD11MKII έχουν γίνει αλλαγές σε 10 σημεία, στο τμήμα του μετατροπέα d/a.
Ο A10MKII είναι ένας καθαρόαιμος ολοκληρωμένος ενισχυτής (χωρίς ψηφιακές εισόδους), με στάδιο ισχύος σε τάξη ΑΒ, ο οποίος αποδίδει 2x50W/8Ω και διαθέτει είσοδο phono MM. Το μεγαλύτερο μοντέλο, A11 ανήκει στην σειρά Tribute, μια από τις τελευταίες δημιουργίες του Ken Ishiwata. Έχει την ίδια ισχύ και τις ίδιες αναλογικές εισόδους με τον A10MKII, αλλά ενσωματώνει DAC, με συμβατικές ψηφιακές εισόδους και δυνατότητα ad-hoc ασύρματου streaming μέσω Bluetooth/aptX HD. Βασίζεται στο PCM5102A της Texas Instruments για την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό. Το ίδιο τσιπ χρησιμοποιεί και το CD11MKII, το οποίο ανήκει επίσης στην σειρά Tribute, αλλά, εδώ, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του και ψηφιακή έξοδο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει την συσκευή ως τρανσπόρτ.
Όλα τα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε μαύρο και ασημί φινίρισμα.

info: Ν.Ι Λάιος, τηλ.: 210-862.9513, https://www.laiosav.gr/, https://www.rotel.com/