Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/03/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


DS Audio: Καλώδιο βραχίονα για οπτικές κεφαλές και όχι μόνο!

DS Audio: Καλώδιο βραχίονα για οπτικές κεφαλές και όχι μόνο!
2023/03/15, [δ.τ.]

Καθώς οι οπτικές κεφαλές της εταιρίας έχουν κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις από το καλώδιο που τις συνδέει με τον προενισχυτή phono, η DS Audio παρουσίασε το PH-001, το οποίο είναι βελτιστοποιημένο για αυτό το ρόλο. Με βάση τις περιγραφές, βεβαίως, έχουμε να κάνουμε με ένα προϊόν που είναι κατάλληλο για όλες τις κεφαλές, αν ψάχνεις το... απόλυτο.
Κατ' αρχήν, το PH-001 έχει ιδιαίτερα προσεγμένο αγωγό “επιστροφής”, ο οποίος στην περίπτωση των οπτικών κεφαλών χρησιμοποιείται και για την τροφοδοσία του αισθητήρα. Ο αγωγός αυτός είναι ίδιας ποιότητας με αυτόν που χρησιμοποιείται για το σήμα των δύο καναλιών, ενώ και η θωράκιση είναι βαριά, από επαργυρωμένο πλέγμα, το οποίο εξασφαλίζει την ελαχιστοποίηση των παρεμβολών. Οι οπτικές κεφαλές έχουν υψηλή αντίσταση και, για τον λόγο αυτό, η μεταφορά του σήματος είναι ευάλωτη σε εξωγενείς θορύβους, ωστόσο το σήμα από όλες τις κεφαλές είναι πολύ χαμηλό και μια καλά θωρακισμένη σύνδεση ωφελεί, ούτως ή άλλως.
Τα βύσματα του PH-001 είναι κατασκευασμένα από καθαρό χαλκό, ο οποίος είναι επιχρυσωμένος στην πλευρά που συνδέεται η επιστροφή του σήματος. Τέλος, τα ίδια τα καλώδια που χρησιμοποιούνται είναι υψηλής ποιότητας, πολύκλωνα, με 37 κλώνους από επαργυρωμένο χαλκό. Το διηλεκτρικό είναι FEP (Fluoroplastic).
Το καλώδιο phono της DS Audio είναι διαθέσιμο σε μήκος 1.2m, τερματισμένο με RCA στην πλευρά του προενισχυτή και με RCA, miniDIN και miniDIN/L (υπό γωνία) στην πλευρά του βραχίονα.
Δοκιμή της κεφαλής Ε1 της εταιρίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

info: Sonus ΗiFi, τηλ.: 210-866.0057, https://www.sonus-hifi.gr/, https://ds-audio-w.biz/