Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/11/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Vienna Acoustics: Η σειρά Beethoven Reference απέκτησε κεντρικό ηχείο.


Vienna Acoustics: Η σειρά Beethoven Reference απέκτησε κεντρικό ηχείο.
2021/11/12, [δ.τ.]

Μετά την παρουσίαση των Beethoven Concert Grand και Beethoven Baby Grand Reference, το 2019, η Vienna Acoustics ανακοίνωσε ένα ακόμη μοντέλο στην σειρά Reference, το Maestro Grand Reference, ένα ηχείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο κανάλι των διαλόγων ενός πολυκαναλικού συστήματος, αλλά όχι μόνο.
Σε ό,τι αφορά την βασική του αποστολή, στην θέση του κεντρικού ηχείου, το Maestro “δένει” ακουστικά με όλα τα ηχεία “Beethoven”, δηλαδή τόσο με το Concert όσο και με το Baby. Η αρχιτεκτονική του, όμως, του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις θέσεις, δηλαδή ως κυρίως (δεξί/αριστερό) ή περιφερειακό ηχείο.
Το Maestro είναι μια σχεδίαση 2,5 δρόμων, τριών μεγαφώνων, μια επιλογή την οποία κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ασυνήθιστη για κεντρικό ηχείο και βασίζεται σε δύο μιντ/γούφερ 6 ιντσών της Vienna Acoustics, με διπλό κώνο, μια σχεδίαση της εταιρίας η οποία είναι γνωστή ως Composite Cone. Τα δύο μεγάφωνα φορτίζονται από bass reflex ρυθμισμένο να έχει απόκριση Quasi-Butterworth, με Β=3 (μικρότερη έκταση, ήπια κλίση). Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ μεταξωτού θόλου 1,1 ίντσας, με διάφραγμα το οποίο έχει υποστεί πρόσθετη επεξεργασία (που γίνεται με το χέρι, όπως αναφέρει η εταιρία). Το φίλτρο που οδηγεί τα μεγάφωνα είναι Bessel με κλίσεις 6dB και 12dB/oct και είναι κατασκευασμένο με υλικά χαμηλών ανοχών, πυκνωτές 1% MKP, πηνία αέρα 0,7% και αντιστάσεις μεταλλικού φιλμ 1%, χαμηλής αυτεπαγωγής. Το ηχείο είναι αρκετά ευαίσθητο, φθάνοντας τα 91dB (με ονομαστική αντίσταση 4Ω).
Το Maestro θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματισμούς, Piano Black και Piano White.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 210-3839.399, http://www.audiosoulultra.gr/, http://www.vienna-acoustics.com/