Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/10/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Sonus Faber: Δύο νέα μοντέλα στη σειρά Lumina.

Sonus Faber: Δύο νέα μοντέλα στη σειρά Lumina.
2021/06/20, [δ.τ.]

Η Sonus Faber παρουσίασε στις αρχές του καλοκαιριού δύο νέα μοντέλα στην σειρά Lumina, το ηχείο βάσης Lumina II και το ηχείο που θα παίξει τον ρόλο της ναυαρχίδας της σειράς, Lumina V.
Με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία και τα δύο ηχεία είναι σχεδιασμένα ώστε να καλύψουν μεγαλύτερους χώρους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε κλασικά δικαναλικά συστήματα όσο και σε συστήματα με περισσότερα κανάλια, χωρίς -πάντως- να απεμπολούν τις κλασικές αξίες που συνθέτουν τον χαρακτηριστικό ήχο της Sonus Faber.
Το Lumina II διαθέτει μεγαλύτερη καμπίνα σε σχέση με το Lumina I, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερο γούφερ (150mm έναντι των 120mm του μικρότερου μοντέλου), ωστόσο έχει αρκετά μικρές διαστάσεις ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε ράφι ή σε θέσεις περιφερειακών ηχείων. Το μεγάλο Lumina V είναι, προφανώς, μια σχεδίαση δαπέδου, η οποία χρησιμοποιεί γνωστές τεχνικές της Sonus Faber όπως το προφίλ “Lute” για τον θάλαμο που φορτίζει το τουίτερ και το μιντ, και το φίλτρο τοπολογίας Hybrid IFF.
Οι καμπίνες των ηχείων περιλαμβάνουν μπάφλες από σάντουιτς ξύλινων φύλλων (στην λογική του κόντρα-πλακέ θαλάσσης) τα οποία είναι διαθέσιμα σε τρία διαφορετικά φινιρίσματα. Οι υπόλοιπες επιφάνειες καλύπτονται από μαύρο δέρμα, τηρώντας μια παράδοση της εταιρίας, που την συναντούμε σε μεγαλύτερες σειρές.
Για όσους θέλουν να συμπληρώσουν το Lumina II στις χαμηλές συχνότητες (ή θέλουν να δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο σύστημα με πολλά κανάλια και LFE) είναι διαθέσιμα τα ενεργά υπογούφερ της σειράς Gravis, Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, τα οποία είναι σχεδιασμένα ώστε να ταιριάζουν με την σειρά Lumina τόσο ακουστικά, όσο και από αισθητικής άποψης.

info: Sonus ΗiFi, τηλ.: 210-866.0057, https://www.sonus-hifi.gr/, https://www.sonusfaber.com/